ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυβέρνηση και Υπ. Οικονομικών να αξιολογήσουν τις προτάσεις της ΕΔΕΚ για την Οικονομία

Έχοντας κατά νου και τις εκτιμήσεις για την εξάπλωση της Πανδημίας Covid-19 στην Πατρίδα μας και τις προβλεπόμενες επιπτώσεις στην Οικονομία θεωρούμε ότι πρέπει να αξιολογηθούν οι προτάσεις της ΕΔΕΚ οι οποίες επιδόθηκαν στον υπουργό Οικονομικών και στην Κυβέρνηση και να τεθούν σε εφαρμογή με βασικό στόχο την μείωση των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων στους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτών των προτάσεων ιδιαίτερη βαρύτητα θα πρέπει να δοθεί στην αύξηση της ρευστότητας των αυτοτελώς εργαζόμενων και επιχειρήσεων που πλήττονται από την Πανδημία υπό μορφή έμμεσου δανεισμού από το κράτος χωρίς επιβαρύνσεις .

Όπως προνοούν οι συγκεκριμένες προτάσεις της ΕΔΕΚ, ο δανεισμός αυτός θα αποπληρωθεί μετά την κρίση -σε χρονικό διάστημα που θα καθοριστεί -σε ισόποσες δόσεις έτσι ώστε το μεν κράτος να μην απωλέσει εισοδήματα και οι πληγείσες επιχειρήσεις και οι αυτοτελώς εργαζόμενοι να μην έχουν πρόσθετες επιβαρύνσεις.

Είναι από όλους αποδεκτό πως η διατήρηση της ρευστότητας στην Οικονομία μειώνει τις πιθανότητες απολύσεων και συγκρατεί το δείκτη της ανεργίας και παράλληλα μειώνει και το ποσό ή τα χρήματα που το κράτος θα χρειαστεί να καταβάλει για να στηρίξει τις επιχειρήσεις .

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

25 Οκτωβρίου 2020, Λευκωσία

You may also like