ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καθιέρωση κατώτατου μισθού και κατώτατης σύνταξης που να εξασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση

Άρχισε σήμερα στην Κοιν. Επιτροπή Εργασίας η συζήτηση των προτάσεων νόμου για θέσπιση κατώτατου μισθού. Όλοι αντιλαμβανόμαστε πως για να ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια θα πρέπει να υπάρξει και η ανάλογη πολιτική βούληση από πλευράς της εκτελεστικής εξουσίας.

Συνεπώς, για τον σκοπό αυτό ως ΕΔΕΚ συμφωνούμε στην πίστωση χρόνου που δόθηκε στο Υπουργείο μέχρι το τέλος Μάϊου για να ολοκληρώσει τον κοινωνικό διάλογο και  να προχωρήσει στην κατάθεση νομοσχεδίου το οποίο να ρυθμίζει τον κατώτατο μισθό ανά επάγγελμα.

Από πλευράς ΕΔΕΚ όμως θα επιμείνουμε ότι πέραν της καθιέρωσης κατώτατου μισθού που δικαιολογημένα μπορεί να  λεχθεί ότι εμπεριέχει και κάποιες δυσκολίες για τον καθορισμό του, η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει τάχιστα στην καθιέρωση κατώτατης σύνταξης η οποία θα πρέπει να ισούται με το όριο φτώχειας όπως αυτό υπολογίζεται κατά έτος.

Για ένα σοσιαλιστικό κόμμα όπως την ΕΔΕΚ είναι αδιανόητο να υπάρχουν συμπολίτες μας  και μάλιστα συνταξιούχοι, που δεν έχουν την ευχέρεια να έχουν άλλα εισοδήματα και να διαβιούν κάτω από το όριο φτώχειας.

Επαναλαμβάνουμε με την ευκαιρία αυτή για ακόμη μια φορά την έκκλησή μας προς την κυβέρνηση για σύνταξη νομοσχεδίου που να αφορά την καθιέρωση κατώτατης σύνταξης.

 

 Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 25 Φεβρουαρίου 2020

 

 

You may also like