ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κάποιοι που περί άλλων τυρβάζουν είναι η ώρα να λάβουν τις ευθύνες τους!!

Η απόφαση του ΟΚΥπΥ για ένταξη στην ΟΕΒ αποτελεί ακόμη ένα βήμα προς την κατεύθυνση της προσπάθειας  για Ιδιωτικοποίηση των Κρατικών Νοσηλευτηρίων . Στην ουσία αποτελεί συνέπεια του γεγονότος ότι τρία χρόνια μετά τον διορισμό του Δ.Σ. του ΟΚΥπΥ τα δημόσια νοσηλευτήρια δεν έχουν στελεχωθεί με επάρκεια και δεν έχουν καλυφθεί οι ανάγκες τους σε ιατρικό εξοπλισμό και αναλώσιμα.

Αδυνατούν να τιμολογήσουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν στον ΟΑΥ με αποτέλεσμα ο φορολογούμενος πολίτης να καλείται να καλύψει δεκάδες εκατομμύρια ελλείματα που δημιουργούνται και την ίδια στιγμή υποβαθμίζεται η περίθαλψη την οποία απολαμβάνει από τα δημόσια νοσηλευτήρια .

Σε συνδυασμό και μάλιστα με ευθύνη του ΟΑΥ επιχειρείται να εισαχθεί και το πολυασφαλιστικό σύστημα και επιβεβαιώνεται πλήρως ότι τόσο ο ΟΚΥΠΥ όσο και ο ΟΑΥ με  κάλυψη- κατά τα άλλα αντιπολιτευόμενων πολιτικών δυνάμεων- προχωρούν σε υπονόμευση της υφισταμένης νομοθεσίας εφαρμογής του ΓΕΣΥ.

Η ΕΔΕΚ από την πρώτη στιγμή είχε προειδοποίηση  για αυτούς τους κινδύνους , αλλά τόσο οι προειδοποιήσεις της όσο και οι εισηγήσεις της όχι μόνο δεν εισακούστηκαν αλλά αντίθετα στοχοποιήθηκαν .

Τελικά κάποιοί που περί άλλων τυρβάζουν είναι η ώρα να λάβουν τις ευθύνες τους!!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

26 Οκτωβρίου 2020 , Λευκωσία

You may also like