ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιστολή Σιζόπουλου προς ΠτΔ με προτάσεις για προετοιμασία κρατικών και υγειονομικών υπηρεσιών

Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα οι υγειονομικές υπηρεσίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν με επάρκεια στο ενδεχόμενο κορύφωσης της πανδημίας και κυρίως στην περίπτωση αντιμετώπισης πολλών σοβαρών περιπτώσεων. Ήδη το νοσοκομείο Αμμοχώστου που επιλέγηκε για το σκοπό αυτό έχει αποδειχθεί ανεπαρκές.

Είναι γι’ αυτό το λόγο που ο Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ απέστειλε σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις πιο κάτω προτάσεις για το πώς θα πρέπει να προετοιμαστούν οι κρατικές και υγειονομικές υπηρεσίες για άμεση διαχείριση και αντιμετώπιση του προβλήματος:

  1. Προετοιμασία λειτουργίας τουλάχιστον δύο εντατικών μονάδων με το λιγότερο σαράντα θέσεις με αναπνευστήρες, επαρκώς εξοπλισμένες και στελεχωμένες από έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
  2. Ετοιμασία καταλόγου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού το οποίο να επιστρατευθεί άμεσα σε περίπτωση ανάγκης.
  3. Άμεση μετακίνηση ελαφριών και ήπιων περιστατικών που νοσηλεύονται στα δημόσια νοσηλευτήρια στον ιδιωτικό τομέα.
  4. Καθορισμός σε κάθε επαρχία αριθμού ασθενοφόρων τα οποία θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τη μετακίνηση ύποπτων κρουσμάτων ή πασχόντων από τον κορωνοϊό.
  5. Τα ήπιας μορφής περιστατικά από τον κορωνοϊό να νοσηλεύονται απομονωμένα στο σπίτι υπό την παρακολούθηση του προσωπικού τους γιατρού στο ΓεΣΥ.
  6. Άμεση και εντός των ημερών ολοκλήρωση των εργασιών στο νέο τμήμα του νοσοκομείου Λάρνακας για να μπορεί να δεχθεί ασθενείς για νοσηλεία.

 

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 18 Μαρτίου 2020

You may also like