ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επέκταση συνεργασιών και με άλλες χώρες κατά το πρότυπο της συνεργασίας με τη Γαλλία

Από την πλευρά της ΕΔΕΚ χαιρετίζουμε τις στρατιωτικές ασκήσεις Κύπρου – Γαλλίας οι οποίες επιβεβαιώνουν το γεωστρατηγικό ρόλο του νησιού στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και τη σημασία που έχει η αξιοποίηση του ρόλου αυτού στο πλαίσιο συνεργασιών με χώρες που έχουν συμφέροντα στην περιοχή όπως είναι η Γαλλία.

Θα πρέπει να θυμίσουμε πως η εξέλιξη αυτή αποτελούσε πρόταση της ΕΔΕΚ την οποία κατέθεσε στο Εθνικό Συμβούλιο και στην ελληνική κυβέρνηση τόσο για την αξιοποίηση  εμπλεκόμενων συμφερόντων όσο και αναβάθμισης του γεωστρατηγικού ρόλου της Κύπρου.

Η συνεργασία με τη Γαλλία πέρα από το ότι συμβάλλει και υποβοηθά στη θετική ολοκλήρωση του ενεργειακού προγράμματος  της Κυπριακής Δημοκρατίας, την ίδια στιγμή μέσα από μια σωστή αξιοποίηση μπορεί να ενισχύσει τη διπλωματική και πολιτική θέση της Κύπρου στην προσπάθεια εξεύρεσης δίκαιης, δημοκρατικής και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό.

Οι προσπάθειες αυτές θα πρέπει να συνεχιστούν γι’ αυτό και είναι σημαντικό να διερευνηθεί η δυνατότητα επέκτασης αυτής της συνεργασίας και με άλλες χώρες κατά το πρότυπο της συνεργασίας με τη Γαλλία.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 19 Φεβρουαρίου 2020

You may also like

Προκόπης Παυλόπουλος

Μαρίνος Σιζόπουλος