ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ενισχύουμε τις έρευνες της αστυνομίας για την διακρίβωση της πηγής και του τρόπου διαρροής των εγγράφων στο Al Jazeera

Δείτε τη δήλωση εδώ: https://youtu.be/B62XtGv3_fQ

Σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ παρέδωσε στον Αρχηγό Αστυνομίας το σύνολο των εγγράφων για τις πολιτογραφήσεις που έδωσε η Βουλή στον κ. Σιζόπουλο και στον Βουλευτή Κ. Ευσταθίου. Μετά την παράδοση των εγγράφων ο κ. Σιζόπουλος δήλωσε:

«Καταρχήν υπήρξε μία εθιμοτυπική συνάντηση με τον Αρχηγό της Αστυνομίας όπου εξηγήθηκαν οι λόγοι για τους οποίους ως ΕΔΕΚ θελήσαμε να καταθέσουμε τα συγκεκριμένα έγγραφα, σε μία προσπάθεια να ενισχύσουμε τις έρευνες της αστυνομίας για την διακρίβωση, εάν είναι δυνατόν, της πηγής και του τρόπου διαρροής των συγκεκριμένων εγγράφων στο Al Jazeera. Είναι το σύνολο των εγγράφων τα οποία βρίσκονται στην κατοχή τόσο του Κωστή Ευσταθίου ως Βουλευτή μέλους της Επιτροπής Εσωτερικών αλλά και εμένα ως Προέδρου του Κόμματος τα οποία παραδόθηκαν στο ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας για την περαιτέρω διερεύνηση.

Αυτή τη στιγμή συνεχίζεται μία προσπάθεια καταγραφής του συνόλου των εγγράφων δεδομένου ότι τα έγγραφα είναι πάρα πολλά, στην παρουσία των κοινοβουλευτικών μας συνεργατών, ώστε να ετοιμαστεί και ο σχετικός κατάλογος της συνολικής παράδοσης των εγγράφων».

Σε σχόλιο δημοσιογράφου για το ότι τα έγγραφα είναι αρκετά ο κ. Σιζόπουλος απάντησε:

«Είναι γεγονός πως τα έγγραφα είναι αρκετές χιλιάδες σελίδες. Είναι το σύνολο των εγγράφων τα οποία ως ΕΔΕΚ έχουμε παραλάβει από τις αρμόδιες υπηρεσίες στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος των πολιτογραφήσεων ώστε να μπορέσει η αστυνομία να προχωρήσει τις έρευνες της και να ολοκληρώσει εάν είναι δυνατό το έργο της».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τι αριθμό εγγράφων μιλάμε ο κ. Σιζόπουλος απάντησε:

«Ο αριθμός είναι τεράστιος. Αυτό θα διαφανεί στη συνέχεια από την πλήρη καταγραφή των στοιχείων για να μπορούμε να δούμε ακριβώς. Έχω την εντύπωση ότι είναι το σύνολο των πολιτογραφήσεων που έχουν γίνει από το 2016 και έπειτα».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ότι τα άλλα κόμματα αποφάσισαν να μην δώσουν στοιχεία και αν η ΕΔΕΚ είναι αντίθετη με αυτό, ο Σιζόπουλος απάντησε:

«Είναι θέμα του κάθε κόμματος να εκτιμήσει τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει. Εμείς από την πλευρά της ΕΔΕΚ θεωρούμε πως τόσο η συγκεκριμένη διαρροή όσο και η αχρείαστη, και το επίπεδο της αντιπαράθεσης που γίνεται στο εσωτερικό πλήττουν σοβαρά την αξιοπιστία και την εικόνα της Κυπριακής Δημοκρατίας στο εξωτερικό. Ως εκ τούτου εμείς δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να είμαστε συνυπεύθυνοι σε αυτή τη διαδικασία. Όπως πολλές φορές τονίσαμε η ΕΔΕΚ είναι ένα κόμμα που από την ίδρυση του αγωνίστηκε για να προστατεύσει και να ενισχύσει την κρατική υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας ακόμα και σε δύσκολες εποχές όπου η παρανομία εντός και εκτός βρισκόταν στο αποκορύφωμά της. Γι’ αυτό ακριβώς ως συνεχιστές αυτής της πολιτικής γραμμής, εμείς θα παραμείνουμε σταθερά προσηλωμένοι στο να υπερασπιζόμαστε και να προστατεύουμε την Κυπριακή Δημοκρατία».

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 7 Σεπτεμβρίου 2020

You may also like