ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Είναι ιδιαίτερη τιμή να παρουσιάζουμε το ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ της επαρχίας Πάφου, της ηρωομάνας του απελευθερωτικού μας αγώνα και της αντίστασης ενάντια στο προδοτικό πραξικόπημα

Δηλώσεις Μαρίνου Σιζόπουλου και Υποψηφίων Βουλευτών ΕΔΕΚ Επαρχίας Πάφου κατά την παρουσίασή τους

Κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Κ.Σ. ΕΔΕΚ επαρχίας Πάφου, ο Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε:

«Συμπατριώτισσες, Συμπατριώτες,

Πολίτες της Πάφου,

Οι προσεχής βουλευτικές εκλογές αποκτούν μια ιδιαίτερη σημασία. Είναι μια σημαντική για την πατρίδα μας εκλογική αναμέτρηση.

Οι προκλητικές ενέργειες του Τούρκου κατακτητή, η σοβαρή οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας και ιδιαίτερα η επαρχία της Πάφου ως αποτέλεσμα λανθασμένων αποφάσεων και επιλογών των κυβερνόντων τα τελευταία δέκα χρόνια, αλλά και οι επιπτώσεις από την πανδημία του κωρονοϊού, επιβάλουν οι πολίτες να στείλετε τα δικά σας μηνύματα με τρόπο δημοκρατικό και υπεύθυνο με την ψήφο σας.

Είναι για μένα ιδιαίτερη τιμή να παρουσιάσω σήμερα το ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ της επαρχίας Πάφου, της ηρωομάνας του απελευθερωτικού μας αγώνα, της αντίστασης ενάντια στο προδοτικό πραξικόπημα και την συνταγματική εκτροπή που η χούντα των Αθηνών επιχείρησε. Αλλά επίσης και της επαρχίας η οποία τιμά ιδιαίτερα το σοσιαλιστικό μας κίνημα.

Το ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ το απαρτίζουν τέσσερις καταξιωμένοι υποψήφιοι με πλούσια προσφορά στην επαρχία της Πάφου, οι:

  • Παναγιώτης Βορκάς, Δημοτικός Σύμβουλος,
  • Βάσος Δημητρίου, Δημοτικός Σύμβουλος,
  • Ηλίας Μυριάνθους, Βουλευτής και
  • Δώρος Παφίτης, Επιχειρηματίας».

Ακολούθως οι υποψήφιοι δήλωσαν:

Παναγιώτης Βορκάς, Γενετιστής

Θέλω με ένταση να τονίσω πως η  ΕΔΕΚ είναι το κόμμα που από το 1968 αγωνίζεται για την εισαγωγή του Γενικού Σχεδίου Υγείας και την προσφορά υψηλού επιπέδου περίθαλψης σε όλους του πολίτες, σε ολόκληρη την Κύπρο, και κυρίως σε αυτούς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να την εξασφαλίσουν με άλλα μέσα.

Βάσος Δημητρίου, Πολιτικός Μηχανικός

Στην επαρχία της Δημοκρατικής Αντίστασης και της νομιμότητας η ΕΔΕΚ πρέπει να συνεχίσει να είναι πρωταγωνίστρια. Ο αγώνας για Λευτερία, Δημοκρατία, Διαφάνεια και Σοσιαλισμό συνεχίζεται όπως τον χάραξε ο ιδρυτής του κόμματος, ο αγωνιστής Βάσος Λυσσαρίδης.

Ηλίας Μυριάνθους, Λογιστής

Τα σκάνδαλα, η αδιαφάνεια, η ευνοιοκρατία, έχουν προκαλέσει στους πολίτες απαξίωση. Όλοι μαζί, εντός και εκτός βουλής, να συμβάλουμε στην αποκάλυψη και στην κάθαρση αυτών των σκανδάλων. Η ΕΔΕΚ καλεί τους πολίτες να την στηρίξουν για να συνεχίσει να αγωνίζεται για την επίτευξη αυτού του στόχου. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο, όπως προσπαθούν κάποιοί να μας εξισώσουν.

Δώρος Παφίτης, Επιχειρηματίας

Σε μία περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης και ανεργίας, κυρίως στους νέους, η πολιτεία οφείλει να στηρίξει την συνεχή χρηματοδότηση ερευνητικών, και όχι μόνο, προγραμμάτων με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της οικονομίας μας, την επίτευξη μακροοικονομικής σταθερότητας και τεχνολογικής αναβάθμισης μέσα από την αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού της Κύπρου.

 

Παναγιώτης Βορκάς, Γενετιστής

Ο Παναγιώτης Βορκάς γεννήθηκε στην Πάφο το 1976. 

Φοίτησε στο Λύκειο Ά Εθνάρχη Μακαρίου ΄Γ από το οποίο αποφοίτησε το 1994. Αφού υπηρέτησε τη θητεία του στην Εθνική Φρουρά μετέβει στο Λονδίνο για σπουδές στον τομέα της Γενετικής στο πανεπιστήμιο University College London. Συνέχισε τις σπουδές του, με υποτροφία του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη, στον τομέα της Ανθρώπινης Αναπαραγωγικής Βιολογίας στο πανεπιστήμιο Imperial College του Λονδίνου. Κατέχει επίσης μεταπτυχιακό τίτλο MBA στη διοίκηση επιχειρήσεων. 

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του μετακόμισε στην Αθήνα όπου εκπαιδεύτηκε στην Κλινική Εμβρυολογία στο ιδιωτικό νοσοκομείο ΙΑΣΩ. Παρέμεινε στην Αθήνα και εργάστηκε στη μονάδα εξωσωματικής γονιμοποίησης του ιδίου νοσοκομείου για δύο χρόνια. 

Τον Σεπτέμβριο του 2003 επέστρεψε στην Κύπρο και εργάστηκε αρχικά ως Κλινικός Εμβρυολόγος. Το 2004, μετά από σχετική εκπαίδευση στο κρατικό νοσοκομείο Tel Hashomer του Ισραήλ, ίδρυσε την εταιρεία βιοτεχνολογίας Lifebank η οποία δραστηριοποιείται σε Παγκύπρια κλίμακα στον τομέα της φύλαξης ανθρώπινων ιστών και βλαστικών κυττάρων και την εμπορία εξειδικευμένων διατροφικών σκευασμάτων υπογονιμότητας. 

Για σειρά ετών συμμετέχει στην Επαρχιακή Επιτροπή της ΕΔΕΚ Πάφου. Από τον Δεκέμβριο του 2016 είναι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος της ΕΔΕΚ στον Δήμο Πάφου καθώς επίσης και μέλος της Σχολικής Εφορίας Πάφου. Ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου, κατέχει την Προεδρία της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Εξωτερικών Σχέσεων του Δήμου. 

Επιπρόσθετα, συμμετέχει ως ενεργό μέλος σε αριθμό επιτροπών και συνδέσμων της πόλης και επαρχίας Πάφου, όπως ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Περιφέρειας Πάφου και Το ΕΒΕ Πάφου. 

Είναι παντρεμένος με τη Στάθη Χατζηβασίλη με την οποία απόκτησαν τρία παιδιά, τον Ανδρέα, την Κωνσταντίνα και τον Μάξιμο. 

Βάσος Δημητρίου Πολιτικός Μηχανικός

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Πάφο. Αποφοίτησε από το Πρακτικό Τμήμα του Λυκείου Κύκκου Πάφου το 1972. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία από τον Ιούλιο του 1972 έως τον Σεπτέμβριο του 1974. Από τον Οκτώβριο του 1974 έως τον Ιούλιο του 1979 σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Πολυτεχνείο του Brooklyn των Ηνωμένων Πολιτειών αποκτώντας το δίπλωμα Β.Sc και τον Ιούλιο του 1980 έγινε κάτοχος του διπλώματος Master στις κατασκευές (M.Scin Structures). Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις Πολιτικές Επιστήμες του Πανεπιστημίου LRN (Learning Resource Network) του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Eργάστηκε σε διάφορες εταιρείες ανάπτυξης γης από το 1980-1986 ενώ από το 1987 έως σήμερα διατηρεί Γραφείο Αρχιτεκτονικών και Στατικών Μελετών. 

Διετέλεσε μέλος του Συνδέσμου Γονέων του Α’ Δημοτικού Σχολείου Πάφου από το 1987-1993. Διετέλεσε πρόεδρος του Παφιακού Συλλόγου Αθλοπαιδιών στο άθλημα της πετόσφαιρας από το 1995-2015 με σημαντικές διακρίσεις σε Κύπρο και Ευρώπη. 

Εκλέγηκε στο αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου στον Δήμο Πάφου τον Δεκέμβριο του 2006, επανεκλέγηκε τον Δεκέμβριο του 2011 και τον Δεκέμβριο του 2016. Από τον Ιανουάριο του 2012 μέχρι και σήμερα είναι επικεφαλής των Μελών της Δημοτικής Ομάδας της ΕΔΕΚ στον Δήμο Πάφου. Είναι αντιπρόεδρος της Επιτροπής Προσωπικού του Δήμου Πάφου και προεδρεύει της Επιτροπής Προσφορών του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου. 

Ηλίας Μυριάνθους Λογιστής

Ο Ηλίας Μυριάνθους γεννήθηκε το 1967. Μετά την στρατιωτική του θητεία μετέβηκε στο εξωτερικό για σπουδές και απέκτησε Πτυχίο στις Χρηματοοικονομικές Επιστήμες. Το 1995 δημιούργησε το δικό του ελεγκτικό γραφείο. 

Τα τελευταία 25 χρόνια έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική, πολιτική και επιχειρηματική δράση. 

Από το 2001 μέχρι και σήμερα, είναι Μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου (ΕΒΕ). Από το 2002 – 2004 ήταν Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Δημοτικών Σχολείων Πάφου. Το 2003 – 2006 διορίζεται Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης. 

Από το 2007 – 2013 ήταν Πρόεδρος της ΣΠΕ Πόλεως Χρυσοχούς. Από το 2009 – 2013 ήταν Μέλος του Δ.Σ. ΟΠΑΠ Κύπρου. Από το 2010 – 2014 ήταν Μέλος του Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ). Το 1998 – 2001 εξελέγη Βουλευτής στην Επαρχία Πάφου με την ΕΔΕΚ και το 2016 επανεκλέγηκε Βουλευτής με την ΕΔΕΚ, θέση που κατέχει μέχρι και σήμερα. 

Είναι παντρεμένος με την Αγγέλα Μωϋσέως–Μυριάνθους και έχουν δύο παιδία, τον Σπυρίδωνα και τον Μάριο. 

Δώρος Παφίτης, επιχειρηματίας

Ο Δώρος Παφίτης αποφοίτησε το 1991 με άριστα από το Λύκειο Α΄ Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ Πάφου. Το 1994 αποφοίτησε από το   University of Salford, A’level Physics, Chemistry, biology and Mathematics. To Α΄ βραβείο Φυσικής και Μαθηματικών του εξασφάλισε μερική υποτροφία. 

Το 1997 αποφοίτησε από το University of SouthamptonBsc Ωκεανογραφικών και Γεωλογικών Επιστημών. Αποφοίτησε πρώτος μεταξύ των συμφοιτητών του και βραβεύτηκε με το JRMFA (John Raymond Memorial Fund Award) για εξαίρετη ακαδημαϊκή επίδοση. Το 2001 τελείωσε το διδακτορικό του από το University of Southampton, για την παράκτια δυναμική και τις γεωφυσικές επιστήμες. Το 2002 πήρε μεταπτυχιακό από το  University of Southampton στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. 

Από το 2005 μέχρι σήμερα είναι Επιστημονικός Διευθυντής στο D.P.Paralia Coastal Research And Management (C.R.A.M CY). Είναι Γενικός Διευθυντής στην Paphitis Ltd και Οικονομικός Διευθυντής Maxitherm Double Glazing Ltd 

Από το 2005 έως σήμερα είναι εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης (visiting Research Fellow στο University of SouthamptonUK, και στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Από το 2001-2005 ήταν Research Fellow, School of Ocean and Earth Science, University of Southampton, UK. Από το 1999-2001 ήταν Research Assistant, School of Ocean and Earth Science, University of Southampton, UK. 

Στο ενεργητικό του έχει πέραν των 100 δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, επιστημονικά βιβλία και πρακτικά συνεδρίων, όπως και πολυάριθμες έρευνες στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. 

 

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 25 Νοεμβρίου 2020

You may also like