ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διεθνής καταγγελία της Τουρκίας για τα εγκλήματα σε βάρος των αγνοουμένων και των νομίμων πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας 

Δήλωση Ά Αντιπροέδρου Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Λευτέρη Ανδρέου, για Ημέρα Αγνοουμένων

Εδώ και 46 χρόνια η Τουρκία εξακολουθεί να παραμένει στο απυρόβλητο για τα φρικιαστικά εγκλήματα που έχει πράξει σε βάρος των αιχμαλώτων και αμάχων αγνοούμενων του 1974. Οι επιβεβαιωμένες πληροφορίες για σκόπιμη καταστροφή στοιχείων που αφορούν τους αγνοούμενους μέσα από συνεχόμενες μετακινήσεις ή καταστροφές οστών αγνοουμένων ή ανάπτυξη των περιοχών που υπήρχαν ομαδικοί τάφοι αγνοουμένων με την κατασκευή δρόμων, στρατοπέδων κ.ά. όπως είναι η περίπτωση των οστών Ασσιωτών αγνοουμένων, δεν μεγαλώνουν απλώς τη λίστα ποινικού μητρώου που έχει η Τουρκία. Αποτελούν την πιο τρανταχτή επιβεβαίωση πως για τα ειδεχθή εγκλήματα που έχει πράξει δεν αρκεί μόνο η καταδίκη αλλά και η επιβολή κυρώσεων.

Είναι γι’ αυτό το λόγο που για ακόμα μια φορά καλούμε την κυβέρνηση αλλά και τον αρμόδιο Επίτροπο Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα να κλιμακώσουν τις ενέργειές τους ώστε να επιβληθούν κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας για τα εγκλήματα που έχει πράξει.

Η διεθνής καταγγελία της Τουρκίας με στόχο τον τερματισμό του παρατεταμένου εγκλήματος των αγνοουμένων και της καταπάτησης των δικαιωμάτων των νομίμων πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι επιβεβλημένη.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 29 Οκτωβρίου 2020

 

 

You may also like