ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χρήση χλωροκίνης, στελέχωση εντατικών μονάδων, παράδοση Νοσοκομείου Λάρνακας κ.ά., μερικές από τις προτάσεις μας που με χαρά βλέπουμε να υλοποιούνται

Χαιρετίζουμε το ότι οι προτάσεις της ΕΔΕΚ για την αντιμετώπιση της πανδημίας από τα δημόσια νοσηλευτήρια, τις οποίες καταθέσαμε από την αρχή της εκδήλωσης της πανδημίας και δώσαμε γραπτώς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 14 Μαρτίου, φαίνεται να υλοποιούνται.

Ειδικότερα, θυμίζουμε πως οι προτάσεις μας αυτές περιλάμβαναν:

  • Να στελεχωθούν και να είναι έτοιμες προς χρήση εντατικές μονάδες για ταυτόχρονη νοσηλεία μεγάλου αριθμού συνανθρώπων μας που ενδεχομένως θα νοσήσουν.
  • Αποσυμφόρηση των δημοσίων νοσοκομείων με μεταφορά στον ιδιωτικό τομέα όσων νοσηλεύονται με ήπιες παθήσεις στα  δημόσια νοσηλευτήρια.
  • Διαλογή και αξιολόγηση περιστατικών: τα νεαρά άτομα με ήπια συμπτώματα να νοσηλεύονται στο σπίτι υπό την ευθύνη του προσωπικού τους γιατρού στο ΓεΣΥ.
  • Καθορισμός συγκεκριμένου αριθμού ασθενοφόρων ανά επαρχία για μεταφορά μόνο ασθενών με COVID-19 ή ύποπτων κρουσμάτων. Τα συγκεκριμένα ασθενοφόρα δεν πρέπει να μεταφέρουν άλλους ασθενείς.
  • Άμεση και εντός των ημερών ολοκλήρωση των εργασιών στο νέο τμήμα του νοσοκομείου Λάρνακας για να μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους πολίτες.
  • Να εφαρμόσουμε στους πάσχοντες συνανθρώπους μας άμεσα θεραπεία με την υδροξυχλωροκίνη και την αζιθρομυκίνη ώστε να μειωθεί η ένταση και η βαρύτητα των συμπτωμάτων για να είναι πιο εύκολη η διαχείριση της περίπτωσής τους.

Γραφείο Τύπου,

Λευκωσία, 31 Μαρτίου 2020

 

You may also like