ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Άμεση υλοποίηση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση ανάμεσα στην Αναπλ. Πρόεδρο της ΕΔΕΚ και Υποψήφια Δήμαρχο Αγλαντζιάς, κ. Μ. Βασιλειάδου με αντιπροσωπεία της ΚΥΣΟΑ. Ο Πρόεδρος της ΚΥΣΟΑ κ. Χριστάκης Νικολαΐδης ενημέρωσε την κ. Βασιλειάδου για τις διεκδικήσεις του κινήματος. Η κ. Βασιλειάδου τόνισε ότι είναι απαραίτητη η άμεση υλοποίηση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες. Εξήγησε ότι χρειάζεται να προχωρήσει η εφαρμογή της εθνικής νομοθεσίας που αναγνωρίζει την ΚΥΣΟΑ ως το θεσμοθετημένα ισότιμο συνομιλητή, κοινωνικό και συνδικαλιστικό εταίρο της Κυπριακής Πολιτείας στα ζητήματα που αφορούν με οποιοδήποτε τρόπο άμεσα ή έμμεσα τα άτομα με αναπηρίες και τις οικογένειες τους.

Επίσης καθορίστηκαν μία σειρά από δράσεις που πρέπει να προχωρήσουν και οι οποίες να καθιστούν την Αγλαντζιά, αλλά και κάθε δήμο, προσβάσιμο στα άτομα με αναπηρίες.

Τέλος, θυμίζουμε ότι από την πλευρά της ΕΔΕΚ ζητούμε την άμεση συζήτηση της πρότασης νόμου που κατατέθηκε ήδη από το 2015 από την π. βουλευτή της ΕΔΕΚ, κ. Ρούλα Μαυρονικόλα και η οποία προνοεί:

• Να καταστεί αδίκημα η στάθμευση ή εγκατάλειψη σε οδούς, πεζοδρόμια και χώρους στάθμευσης οχημάτων για άτομα με αναπηρία τα οποία εμποδίζουν τη διέλευση πεζών και ατόμων σε τροχοκάθισμα.

• Θεσπίζεται η υποχρέωση της τοπικής αρχής, εντός των ορίων της οποίας βρίσκεται το παράνομα σταθμευμένο όχημα να μετακινεί, να απομακρύνει και να φυλάγει αυτό μέχρι την παραλαβή του από τον ιδιοκτήτη του έναντι της καταβολής από αυτόν των εξόδων μετακίνησης και φύλαξής του.

Γραφείο Τύπου,

Λευκωσία, 28 Ιουλίου 2020

You may also like