ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Άμεση στήριξη των δημοσίων νοσηλευτηρίων. Ο κίνδυνος κατάρρευσης είναι ορατός

Η εξέλιξη γύρω από την πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου Λεμεσού είναι μία ακόμα περίπτωση η οποία δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες για την κατάσταση λειτουργίας των δημοσίων νοσηλευτηρίων αλλά και την απρόσκοπτη εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Το συγκεκριμένο συμβάν προστίθεται στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τμήματα των Πρώτων Βοηθειών αλλά και άλλων κλινικών των δημοσίων νοσηλευτηρίων που επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες τις οποίες από την αρχή η ΕΔΕΚ είχε εκφράσει γύρω από τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την προχειρότητα με την οποία επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί το ΓεΣΥ, η μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση που θα συνέβαινε στην πατρίδα μας.

Έστω και την υστάτη οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στη λήψη των σωστών αποφάσεων και να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες προτού να είναι αργά.

Ο κίνδυνος κατάρρευσης των δημοσίων νοσηλευτηρίων είναι ορατός και οι συνέπειες από ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τόσο για το επίπεδο της προσφερόμενης περίθαλψης στους ασθενείς όσο και ευρύτερα στην οικονομία της πατρίδας μας, θα είναι τρομακτικές.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 11 Φεβρουαρίου 2020

You may also like