Το Κ.Σ ΕΔΕΚ στηρίζει τα αιτήματα των μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου Σολέας

Με αφορμή τη χθεσινή δίωρη αποχή των μαθητών του Λυκείου και Γυμνασίου Σολέας επειδή το σχολείο τους κινδυνεύει με κλείσιμο διότι δεν είναι ικανοποιητικός ο αριθμός των μαθητών, θυμίζουμε ότι ο βουλευτής του Κ.Σ ΕΔΕΚ κ. Κωστής Ευσταθίου ενέγραψε το σχετικό θέμα στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής ήδη από το 2017.

Στη συζήτηση του θέματος η οποία ξεκίνησε την προηγούμενη Τετάρτη, η ΕΔΕΚ ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας να θεσμοθετηθεί ειδική και κατ’ εξαίρεση ρύθμιση ώστε τα σχολεία ορεινών, ημιορεινών και ακριτικών περιοχών να μπορούν να δημιουργούν και να λειτουργούν τμήματα κατεύθυνσης, εργαστήρια ή δράσεις ανεξαρτήτως αριθμού μαθητών που συμπληρώνεται, ούτως ώστε τα σχολεία αυτά να μην οδηγηθούν στο κλείσιμο.

Στο πλαίσιο της συζήτησης του θέματος έχει αναληφθεί πρωτοβουλία από το Υπουργείο Παιδείας για τη δημιουργία πλάνου και νομοθετικής διευθέτησης του ζητήματος, τα οποία ανέλαβαν να παρουσιάσουν ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας μετά από δυο μήνες.

Αναμένουμε από το Υπουργείο να τηρήσει τη δέσμευση του ενώ στηρίζουμε τις προσπάθειες των μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου Σολέας για τη διεκδίκηση των αναφαίρετων και δίκαιων αιτημάτων τους για ίση πρόσβαση στη γνώση.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 20 Σεπτεμβρίου 2019

You may also like