ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ καλεί τα μέλη και φίλους του κόμματος να δώσουν μαζικά το παρών τους στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει ο Δήμος Αμμοχώστου έξω από το Προεδρικό Μέγαρο

ΕΔΕΚ ΓΡΟΘΙΑ

Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ στηρίζει την εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει ο Δήμος Αμμοχώστου την Παρασκευή, 28 Ιουνίου στις 6:00 μ.μ. έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και καλεί τα μέλη και φίλους του κόμματος να δώσουν μαζικά το παρών τους.

Θυμίζουμε πως η Συμφωνία Κυπριανού – Ντενκτάς του 1979 και το ψήφισμα 550 και 789 του ΟΗΕ αναφέρουν ρητώς πως η Αμμόχωστος πρέπει να αποδοθεί κατά προτεραιότητα στους νόμιμους κατοίκους της.

Δυστυχώς τα πιο πάνω ψηφίσματα δεν έχουν αξιοποιηθεί και, με δική μας ευθύνη, έχει διασυνδεθεί η επιστροφή της Αμμοχώστου με τη λύση του κυπριακού, γεγονός  που διευκολύνει τους σχεδιασμούς του κατοχικού καθεστώτος.

Με αφορμή και τις προκλητικές και παράνομες ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος για την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, εκτιμούμε πως είναι η ώρα η Κυπριακή κυβέρνηση να προχωρήσει στη διεκδίκηση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και να λάβει συγκεκριμένα μέτρα σε περίπτωση που το κατοχικό καθεστώς προχωρήσει στην υλοποίηση των σχεδιασμών που έχει ανακοινώσει.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 26 Ιουνίου 2019

You may also like