ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ αποτίει φόρο τιμής στον Ιχσάν Αλή

Στις 7 Νοεμβρίου 1978 συμπληρώνονται 41 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της ανεξαρτησίας, του μαχητή της ενότητας, του Κύπριου γιατρού και πολιτικού Ιχσάν Αλή, που αφιέρωσε τη ζωή του στην ειρηνική συμβίωση των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Αυτό που διέκρινε τον Ιχσάν Αλή ήταν οι δράσεις και οι παρεμβάσεις του που τόνιζαν με συνέπεια τις εξωγενείς παρεμβάσεις που στόχευαν στην προώθηση των επεκτατικών σχεδίων της Άγκυρας και των συμμάχων της, παρά στην ειρήνη και στην ανάπτυξη της ιδέας της κοινής πατρίδας για το σύνολο των νόμιμων κατοίκων της Κύπρου. Μιλούσε χωρίς υπεκφυγές κατά της Άγκυρας, της Βρετανίας και της Χούντας καταγγέλλοντας μάλιστα την Τουρκία για την παράνομη εισβολή και εθνοκάθαρση του Ιουλίου του 1974.

Πέρα από την πολιτική του δράση και τους αγώνες του είχε διακριθεί και για τις ανθρωπιστικές του ιδέες και για την προσφορά του στους άπορους συνανθρώπους του.

Το καλύτερο μνημόσυνο για τον αγωνιστή Ιχσάν Αλή είναι η θύμηση της δράσης του και η συνέχιση του αγώνα για επίτευξη μίας δημοκρατικής λύσης με ένα κράτος και έναν λαό χωρίς εθνοτικούς και θρησκευτικούς διαχωρισμούς.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία,  7 Νοεμβρίου 2019

You may also like