ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα προβλήματα στα δημόσια νοσηλευτήρια είναι απότοκο της μη αυτονόμησης παρά τις κατ’ επανάληψη εκκλήσεις της ΕΔΕΚ

Κατά τη χθεσινή συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, ο Υπουργός Οικονομικών απεκάλυψε τη μεγάλη τρύπα που έχει δημιουργηθεί λόγω της αδυναμίας του ΟΚΥΠΥ να τιμολογήσει τις υπηρεσίες που προσφέρει στον ΟΑΥ. Ο μεγάλος κίνδυνος κατάρρευσης του δημόσιου τομέα της υγείας πλέον είναι ορατός λόγω των ελλειμάτων, των μεγάλων προβλημάτων που υπάρχουν και της μη έγκαιρης αντιμετώπισής τους παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας. Μάλιστα ενώ ο φορολογούμενος πολίτης πληρώνει για το ΓεΣΥ καλείται ταυτόχρονα να καλύψει και τα ελλείματα που δημιουργούνται ενώ την ίδια στιγμή οι υπηρεσίες που απολαμβάνει μέσω του ΓεΣΥ είναι υποβαθμισμένες λόγω:

  • Των μεγάλων λιστών αναμονής
  • Των σοβαρότατων ελλείψεων σε εξοπλισμό, αναλώσιμα και
  • Της υπερφόρτωσης των δημοσίων νοσηλευτηρίων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το παιδί που κτυπήθηκε από κεραυνό και έπρεπε να μεταφερθεί στη Λευκωσία αλλά δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι, όπως επίσης και το τραγικό συμβάν που έγινε πέρσι με το θάνατο του 32χρονου από τη Λάρνακα όπου επίσης χρειάστηκε η μεταφορά του στην εντατική Λευκωσίας στην οποία δεν υπήρχαν διαθέσιμες κλίνες.

Τα πιο πάνω είναι απότοκο της μη σωστής και έγκαιρης αυτονόμησης των δημοσίων νοσηλευτηρίων όπως η ΕΔΕΚ ζητούσε κατ’ επανάληψη. Την ώρα που η ΕΔΕΚ ήταν το μόνο κόμμα που κατέθετε προτάσεις και προειδοποιούσε κάποιοι αντί να λάβουν εγκαίρως μέτρα προτίμησαν να την στοχοποιήσουν και να την κατηγορήσουν πως υπονομεύει το ΓεΣΥ.

Καλούμε όλους αυτούς που επέκριναν την ΕΔΕΚ για  τις θέσεις της και την έκκληση που έκανε και κάνει για λήψη άμεσων μέτρων, να κάνουν σήμερα την αυτοκριτική τους και να προχωρήσουν επιτέλους στη λήψη μέτρων.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 30 Οκτωβρίου 2019

You may also like