ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη πρακτικών μέτρων αποτροπής των τουρκικών σχεδιασμών για την Αμμόχωστο

Η περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου

Ανεξάρτητα από το ότι το περιεχόμενο της επιστολής του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον ΓΓ για τα θέματα της Αμμοχώστου είναι  προς τη θετική κατεύθυνση, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι από τη δική μας πλευρά σειρά κυβερνήσεων δεν πρόταξαν το θέμα της Αμμοχώστου με σωστό τρόπο διεκδικώντας κατά προτεραιότητα την επιστροφή της πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κάτοικους της, όπως προβλεπόταν στη συμφωνία Κυπριανού – Ντενκτάς το 1979 αλλά και στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Αποτέλεσμα αυτής της λανθασμένης πολιτικής ήταν το θέμα της Αμμοχώστου να παρουσιάσει διολίσθηση και να διασυνδεθεί με τη λύση του κυπριακού. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στην τουρκική πλευρά να ακολουθεί παρελκυστική πολιτική και να συνεχίζει την εφαρμογή των δικών της σχεδίων.

Τα τελευταία γεγονότα δίνουν την ευκαιρία έστω και αργοπορημένα το θέμα της Αμμοχώστου να επανέλθει στην σωστή του βάση. Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη, στην περίπτωση που οι παράνομοι σχεδιασμοί της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος για την Αμμόχωστο συνεχιστούν, η Κυπριακή Δημοκρατία να προχωρήσει στη λήψη συγκεκριμένων πρακτικών μέτρων αποτροπής των παράνομων και καταδικαστέων τουρκικών ενεργειών.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 28 Ιουνίου 2019

You may also like