ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΕΔΕΚ στηρίζει την προσπάθεια εγγραφής του χαλλουμιού ως Π.Ο.Π

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Κ.Σ. ΕΔΕΚ συνάντηση του Προέδρου του κόμματος, Μαρίνου Σιζόπουλου, με τις αγροτικές οργανώσεις  με θέμα  την εγγραφή του χαλλουμιού ως Π.Ο.Π. στην ΕΕ. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Γ. Γ. της Π.Ε.Κ. Μιχάλης Λύτρας δήλωσε:

«Το ενωμένο αγροτικό κίνημα στηρίζοντας το φάκελο χαλλούμι, όπως έχει υποβληθεί στις Βρυξέλλες για έγκριση ως προϊόν προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (Π.Ο.Π.), επειδή βλέπουμε ότι κάποιοι κύκλοι λόγω συμφερόντων προσπαθούν ο φάκελος να μην εγκριθεί και επειδή πρέπει να ασκηθούν πειθώς οι πιέσεις προς την κυβέρνηση, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ιδιαίτερα, ούτως ώστε να προχωρήσει τις διαδικασίες για έγκριση του φακέλου, αποφασίσαμε να κάνουμε συναντήσεις με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων, ζητώντας την στήριξη τους σε αυτό το αίτημα μας.

Σήμερα είχαμε την συνάντηση με τον κύριο Σιζόπουλο. Θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε για την στήριξη την οποία έχει δώσει στο αγροτικό κίνημα, όχι μόνο σήμερα άλλα  πάντοτε όσον αφορά τα αγροτικά θέματα, και πιστεύουμε ότι όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων ασκώντας μια επιρροή ή πίεση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα κωφεύσει προς τις φωνές εκείνες οι οποίοι για δικά τους προσωρινά συμφέροντα προσπαθούν να ακυρώσουν τον φάκελο και την εγγραφή του. Επαναλαμβάνω ότι το αγροτικό κίνημα ενωμένο υποστηρίζουμε την εγγραφή και την έγκριση του φακέλου  ως προϊόν προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης. Ευχαριστώ».

Ακολούθως ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, δήλωσε:

«Από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τους εκπροσώπους των αγροτικών οργανώσεων γιατί για ένα τόσο σημαντικό και καίριο ζήτημα που αφορά την πατρίδα μας, την πιστοποίηση του κυπριακού χαλλουμιού έχουν διαμορφώσει σωστές και κοινές θέσεις. Ως ΕΔΕΚ τους έχω διαβεβαιώσει ότι αυτές τις θέσεις τις ασπαζόμαστε, θα τις στηρίξουμε και θα δώσουμε κάθε υποστήριξη και βοήθεια ώστε αυτή η προσπάθεια να ολοκληρωθεί με θετικό τρόπο.

Την ίδια στιγμή θέλουμε να εκφράσουμε και τις ευχαριστίες μας και προς τον Υπουργό Γεωργίας που έχουμε ενημερωθεί πως ακριβώς ακολουθεί μία σωστή γραμμή για το όλο ζήτημα και γι’ αυτό ακριβώς οφείλουμε ως μια υπεύθυνη πολιτική δύναμη να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια.

Την ίδια στιγμή καλούμε το σύνολο της κυπριακής κυβέρνησης να ακούσει αυτές τις προτάσεις, αυτές τις κοινές θέσεις των αγροτικών οργανώσεων και να τις στηρίξει γιατί αυτή η προσπάθεια πρέπει να ολοκληρωθεί θετικά προς όφελος της πατρίδας μας προς όφελος του αγροτικού κινήματος κυρίως των παραγωγών της πρωτογενούς οικονομίας της πατρίδας μας. Και με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα ακόμα μια φορά να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τις αγροτικές οργανώσεις και να τις διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο για να στηρίξουμε ακριβώς όλες εκείνες τις θετικές προσπάθειες προς όφελος της αγροτικής τάξης».

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 30 Δεκεμβρίου 2019        

 

You may also like