ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΕΔΕΚ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝO ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.-ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝEΔΡΙΟ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡAΤΩΝ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Από τις 6 μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου διεξάγεται το Εκλογικό Συνέδριο των Σοσιαλδημοκρατών της Γερμανίας, στο Βερολίνο.Το SPD εισέρχεται σε νέα εποχή, διαφοροποιώντας τις δομές του κόμματος, αλλά και τις προτεραιότητες του.
Χτες 6/12/19, οι σοσιαλδημοκράτες της Γερμανίας εξέλεξαν δύο ισότιμους Προέδρους,για να ηγηθούν μαζί, του κόμματος. Η Saskia Esken και ο Norbert Walter-Borjians, δύο σχετικά άγνωστοι πολιτικοί, κέρδισαν τη ψήφο εμπιστοσύνης των μελών του κόμματος, προτάσσοντας πιό αριστερή πρόταση απο τους ανθυποψήφιους τους.
Στο συνέδριο χτες, έκαναν την πρώτη τους τοποθέτηση τονίζοντας ότι δεν προτίθενται να στηρίξουν την συνεργασία με τους Χριστιανοδημοκράτες, εάν δεν γίνει αποδεκτό, το πλαίσιο των βασικών αρχών που διέπουν τον σοσιαλισμό. Ίσες ευκαιρίες, προστασία των παιδιών, κατώτατος μισθός, φορολόγηση του πλούτου, κατοικία για όλους, ανακατανομή του πλούτου, κοινωνικη ειρήνη, κοινωνικη συνοχή, αξιοπρεπεια για τον πολίτη, προστασία και στήριξη στις ευάλωτες ομάδες. Η κλιματική αλλαγή και η ψηφιακή και οικολογική επανάσταση αποτελούν τα πλέον σημαντικά κεφαλαία για το δίδυμο των Γερμανών ηγετών του σοσιαλισμού. Στόχος τους να φέρουν το κόμμα πίσω στον σωστό δρόμο, όπως είπαν και όραμα τους η πρόοδος και η ευημερία των πολλών.
Το ΚΣ ΕΔΕΚ συγχαίρει τους δύο νέους ηγέτες του αδελφού κόμματος SPD της Γερμανιας, και δηλώνει παρών στον κοινό αγώνα για μια Ευρώπη για τον λαό της, μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και της ευημερίας.
Στο συνέδριο του SPD την ΕΔΕΚ εκπροσωπεί η Αν. Πρόεδρος Μαρία Βασιλειάδου.

You may also like