ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΕΔΕΚ καλεί την κυβέρνηση να διερευνήσει με διαφάνεια το θέμα των «Διαβατηρίων» . Να ανακληθούν και διαβατήρια της Κ.Δ. σε εκπροσώπους του κατοχικού καθεστώτος

Με αφορμή τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας  για την διαδικασία παραχώρησης διαβατηρίων της Κ.Δ. η ΕΔΕΚ τονίζει πως η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει μέσα από δομημένες και διαφανείς διαδικασίες στην διερεύνηση του θέματος για εντοπισμό όλων εκείνων των περιπτώσεων που δεν δικαιολογείτο η παραχώρηση  αυτών των προνομίων και να προχωρήσει άμεσα στην ανάκληση τους  με βασικό στόχο την διασφάλιση της αξιοπιστίας του κράτους και την προστασία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Την ίδια στιγμή ταυτόχρονα και παράλληλα η ίδια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθηθεί για ανάκληση διαβατήριών και Ευρωπαϊκών ταυτοτήτων της Κ.Δ και σε εκπροσώπους του κατοχικού καθεστώτος και σε άλλους φερόμενους «αξιωματούχους» του ,οι οποίοι για χάριν της Κ.Δ απολαμβάνουν ευρωπαϊκών δικαιωμάτων και προνομίων αλλά την ίδια στιγμή συστηματικά εργάζονται εναντίον της Κ.Δ. και εναντίον των συμφερόντων του Κυπριακού λαού.

Η πρόταση αυτή περιλαμβάνεται σε μία σειρά προτάσεων τις οποίες προ πολλού η ΕΔΕΚ κατέθεσε στην κυβέρνηση.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ 3 Νοεμβρίου 2019

 

You may also like