ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιβεβλημένη η συνεχής και αδιάκοπη πρόληψη από τη μάστιγα των ναρκωτικών

Η 26η Ιουνίου καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως η «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους», προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις από τη χρήση των ναρκωτικών ουσιών και την παράνομη διακίνησή τους.

Η μέρα αυτή αναδεικνύει πρωτίστως πόσο επιβεβλημένη είναι η συνεχής πρόληψη από τη μάστιγα των ναρκωτικών. Το Κ.Σ.ΕΔΕΚ δρα ως αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια της πολιτείας για την πάταξη αυτού του αποτρόπαιου φαινομένου και συμβάλλει στην ενδυνάμωση της προσπάθειας που καταβάλλει η κυπριακή πολιτεία με την θεσμοθέτηση μέτρων που αφορούν:

  • Πρωτίστως την πρόληψη από την πάταξη του φαινομένου. Στο πλαίσιο της πρόληψης εντάσσεται και η ανάγκη αναβάθμισης της παιδείας με κατά προτεραιότητα έμφαση στις περιοχές εκείνες όπου υπάρχουν υψηλοί δείκτες εφηβικής παραβατικότητας και αυξημένης χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών.
  • Την άμεση και αποτελεσματική απεξάρτηση στο πλαίσιο ειδικών προγραμμάτων.
  • Την ομαλή επανένταξη των πρώην χρηστών στον κοινωνικό ιστό.
  • Την ενίσχυση του αστυνομικού σώματος και της επιχειρησιακής του ικανότητας ώστε να υπάρξει άμεση και αποτελεσματική εξάρθρωση των δικτύων διακίνησης ναρκωτικών και εξαρτησιογόνων ουσιών.

 

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 26 Ιουνίου 2019

You may also like