ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Είναι διατεθειμένος ο κ. Χρίστου να δώσει όλα τα προσωπικά του δεδομένα για όλες τις εκφάνσεις της πορείας του καθώς επίσης και του ποινικού του μητρώου;

ΕΔΕΚ ΓΡΟΘΙΑ

Σε ότι αφορά τις σημερινές δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Χρίστου, Προέδρου του ΕΛΑΜ, στον τηλεοπτικό σταθμό Omega και Σίγμα, σημειώνουμε τα πιο κάτω:

  • Η ΕΔΕΚ ουδέποτε κατηγόρησε, απείλησε ή εκβίασε το ΕΛΑΜ. Αυτός ο οποίος απείλησε, κατηγόρησε και εκβίασε είναι ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ δηλώνοντας στις 15/3/2019 «Όταν λοιπόν θα κρίνουν και πάλι το ΕΛΑΜ με στρατιωτικούς όρους, να είναι πολύ προσεκτικοί γιατί πιθανό να επιλέξουμε να τους απαντήσουμε με στρατιωτικούς όρους και μπορεί να εφαρμόσουμε ένα ανορθόδοξο πολιτικό πόλεμο» (ΚΥΠΕ, 16/03/2019 11:20).
  • Οι σοβαροί ιατρικοί λόγοι που απέτρεψαν και αποτρέπουν συμπατριώτες μας από το να υπηρετήσουν στην Εθνική Φρουρά είναι πλήρως σεβαστοί και αυτό οφείλεται να γίνεται από όλους. Το παράδοξο με τους ιατρικούς λόγους που επικαλέστηκαν τα ηγετικά στελέχη του ΕΛΑΜ, όμως, δεν συνάδει με τις ενέργειες και δράσεις τους τόσο στις τάξεις της Χρυσής Αυγής όσο και στην εκπαίδευση που έτυχαν από αυτή.
  • Το θέμα της φυγοστρατίας των ηγετικών στελεχών του ΕΛΑΜ το ανέδειξε αρχικά δημόσια η εφημερίδα Πολίτης στις 24 Φεβρουαρίου (Πολίτης, «Ο Συνήγορος του Διαβόλου» σ.13). Ακολούθησε, έπειτα, δημόσια ανάρτηση της κ. Ελένης Θεοχάρους (7 Μαρτίου 2019) και έπειτα ανακοίνωση από την ΕΔΕΚ (7 Μαρτίου). Ακολούθως, στις 11 Μαρτίου υπήρξε εκτενές δημοσίευμα στην εφημερίδα Πολίτης.
  • Ο κ. Χρίστου επικαλέστηκε τη σελίδα 80 του Πορίσματος για τον Συνεργατισμό λέγοντας πως σε αυτήν επιρρίπτονται ευθύνες στην ΕΔΕΚ για την κατάρρευση του Συνεργατισμού. Μάλιστα σημείωσε πώς η ανάδειξη των θεμάτων της φυγοστρατίας γίνονται για να αποπροσανατολίσουμε από τις ευθύνες της ΕΔΕΚ για τον Συνεργατισμό. Θυμίζουμε στον κ. Χρίστου πως στην σελίδα 80 του Πορίσματος αυτό που δημοσιεύεται είναι στοιχεία από την κατάθεση του κ. Δώρου Θεοδώρου, τ. Υπουργού και Βουλευτή της ΕΔΕΚ, ο οποίος ο ίδιος ζήτησε να καταθέσει στην Επιτροπή για να αναδείξει, ακριβώς, πως η ΕΔΕΚ, ήδη από τη δεκαετία του 1990 είχε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και υποβάλει πρόταση νόμου για εισαγωγή της απλής αναλογικής σε κατάργηση του πλειοψηφικού συστήματος εκλογής των μελών των επιτροπειών των ΣΠΙ ώστε να τερματιστεί η κομματοκρατία. Όλες οι προτάσεις της ΕΔΕΚ για να διορθωθούν τα προβλήματα που υπήρχαν στον Συνεργατισμό υπάρχουν δημοσιευμένα στη σελίδα της ΕΔΕΚ (https://edek.org.cy/2019/dimosiografiki-diaskepsi-proedroy-edek-marinoy-sizopoyloy-kai-teos-ypoyrgoy-dikaiosynis-kai-voyleyti-edek-doroy-theodoroy-gia-ton-synergatismo/ ). Καλούμε τον κ. Χρίστου να τα διαβάσει.
  • Ο κ. Χρίστου δήλωσε σήμερα ότι ήταν στέλεχος της Χρυσής Αυγής αλλά δεν ήταν φρουρός του κ. Μιχαλολιάκου. Στις 24/10/2017 όμως στον τηλεοπτικό σταθμό Άλφα παραδέχθηκε ο ίδιος ότι ήταν φρουρός του κ. Μιχαλολιάκου (https://www.alphanews.live/politics/christos-christoy-kalytera-phroyros-toy-michaloliakoy-para-dikegoros-tes-elit) ενώ σήμερα το τηλεοπτικό κανάλι Omega δημοσίευσε δημόσια δήλωση ηγετικού στελέχους της Χρυσής Αυγής που επίσης επιβεβαίωνε ότι ο κ. Χρίστου ήταν στην φρουρά του κ. Μιχαλολιάκου (http://omegalive.com.cy/proedros-elam-politikh-alhteia-h-stash-toy-sizopoyloy-gia-thn-fygostratia).
  • Σε ότι αφορά τις κατηγορίες του κ. Χρίστου και του κ. Γεάδη για φοροδιαφυγή, θυμίζουμε πως χθες ο κ. Σιζόπουλος δήλωσε δημόσια ότι είναι έτοιμος να δώσει όλα τα προσωπικά του δεδομένα για όλες τις εκφάνσεις της πορείας του, από τα μαθητικά του χρόνια, μέχρι σήμερα, καλύπτοντας όλο το φάσμα της δραστηριότητας του: συνδικαλιστικής, πολιτικής, επαγγελματικής και στρατιωτικής, καθώς επίσης και του ποινικού του μητρώου. Ο κ. Χρίστου είναι διατεθειμένος να τα κάνει όλα αυτά;

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 19 Μαρτίου 2019

You may also like