Δήλωση Προέδρου Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου, για τις παραβιάσεις στη Δένεια: Καλούμε την Κυβέρνηση να εντατικοποιήσει τις προσπάθειές της και να παρέμβει προς τα Ηνωμένα Έθνη

 

Δείτε τη δήλωση εδώ: 

 

Αναφορικά με τις παραβιάσεις στη Δένεια θα ήθελα να σας ανακοινώσω ότι ήδη χθες είχαμε δημοσιοποιήσει τις προκλητικές ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος όπου στην ουσία με την προστασία των κατοχικών δυνάμεων και με την αδιαφορία των ανδρών των Η.Ε., Τουρκοκύπριοι και έποικοι εισήλθαν εντός της νεκρής ζώνης για να θερίσουν καλλιέργειες των Ελληνοκυπρίων με προφανή σκοπιμότητα.

 

Είναι μια συστηματική προσπάθεια του κατοχικού καθεστώτος να επεκτείνει τη δράση του εντός της νεκρής ζώνης. Νεκρή ζώνη που αποτελούν εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα οποία παραχωρήθηκαν για ευνόητους λόγους στα Ηνωμένα Έθνη για σκοπούς επιτήρησης.

 

Μάλιστα πριν από 1 μήνα, είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ την κοινότητα της Δένειας. Είχα επαφή με το κοινοτικό συμβούλιο και με τους κατοίκους και τα ζητήματα αυτά τα έθεσα στον Υπουργό Εξωτερικών αλλά και στον διαπραγματευτή.

 

Καλούμε λοιπόν την Κυβέρνηση ότι θα πρέπει να εντατικοποιήσει τις προσπάθειες της και θα πρέπει με τρόπο αποφασιστικό και αποτελεσματικό να παρέμβει και προς τα Η.Ε. τα οποία δεν δικαιολογούνται να επιδεικνύουν αυτή τη συγκεκριμένη στάση και συμπεριφορά. Την ίδια στιγμή επικοινωνήσαμε και με τον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών για να ρυθμιστεί το ζήτημα το αποζημιώσεων που θα γίνουν σύμφωνα με την διαβεβαίωση που είχα από τον Πρόεδρο του Οργανισμού. Αλλά την ίδια στιγμή τίθεται και ένα ζήτημα της απώλειας εισοδημάτων των καλλιεργητών λόγω ακριβώς της συγκεκριμένης συμπεριφοράς. Είναι ένα σημαντικό πολιτικό ζήτημα το οποίο θα πρέπει όλοι με την ιδιαίτερη σοβαρότητα που μας χαρακτηρίζει να το αντιμετωπίσουμε.

 

Σημειώνεται πως ο Ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ, κ. Δημήτρης Παπαδάκης, θα προχωρήσει σε κατ’ επείγον ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τις παραβιάσεις στη Δένεια.

 

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 31 Μαΐου 2019

You may also like

ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος

ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΡΧΗΓΩΝ

ΕΔΕΚ ΓΡΟΘΙΑ

ΕΔΕΚ ΓΡΟΘΙΑ