ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΔΕΚ, ΜΑΡΙΝΟΥ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΡΙΚ Να δοθεί στην κρατική ραδιοτηλεόραση εκείνη την προοπτική που οφείλει να έχει

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος

Δείτε τη δήλωση εδώ:

Ερώτηση δημοσιογράφου:

«Μετά και την καταψήφιση του προϋπολογισμού θα θέλαμε και μια τοποθέτηση από πλευράς ΕΔΕΚ ειδικά και μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου ότι τελικά δεν θα μείνουν εκτεθειμένοι οι εργαζόμενοι του ΡΙΚ μέχρι και την Παρασκευή. Τι μπορούσε να αλλάξει την Παρασκευή που δεν μπορούσε να αλλάξει πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού;»

Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό που αναμένεται είναι να προσέλθει ένας αναθεωρημένος προϋπολογισμός του ΡΙΚ για να τύχει της έγκρισης της πλειοψηφίας των βουλευτών ούτως ώστε να μπορέσει να προχωρήσει και να λειτουργήσει.

Όμως θα ήθελα την ίδια στιγμή να πω το εξής: ότι από την πλευρά της ΕΔΕΚ τα τελευταία 3 χρόνια συνεχώς θέταμε συγκεκριμένα ζητήματα γύρω από τον τρόπο λειτουργίας του ιδρύματος, γύρω από ευνοϊκές μεταχειρίσεις, γύρω από το θέμα του παραμερισμού και παραγκωνισμού ικανότατων στελεχών του ιδρύματος και γύρω από πολλά ζητήματα τα οποία κατά την άποψή μας  δεν ήταν εντός του πλαισίου που θα έπρεπε μια κρατική ραδιοτηλεόραση να ακολουθεί για σκοπούς δημόσιας ενημέρωσης, για σκοπούς κυρίως που έχουν σχέση με τον ρόλο που το ΡΙΚ θα πρέπει να επιτελέσει.

Όμως όλα αυτά τα χρόνια δυστυχώς μιλούσαμε σε ώτα μη ακουόντων. Τώρα από κει και πέρα εάν το κυβερνητικό κόμμα σήμερα ξαφνικά αποφάσισε ότι υπάρχουν όλα αυτά τα κακώς κείμενα στο ΡΙΚ που όπως διατυπώθηκαν από τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ και, οφείλω να ομολογήσω ότι συμφωνώ με τις διαπιστώσεις τις οποίες έκανε. Θα πω όμως την ίδια στιγμή ποιοι έχουν την ευθύνη για να αποκαταστήσουν αυτά τα κακώς κείμενα; Αυτοί που κυβερνούν. Και δεν είναι η ΕΔΕΚ που κυβερνά. Ο ΔΗΣΥ είναι που κυβερνά. Άρα λοιπόν ο ΔΗΣΥ ας αναλάβει τις ευθύνες του και ας προχωρήσει ακριβώς σε εκείνες τις αποφάσεις και σε εκείνες τις ρυθμίσεις είτε μέσα από τους διορισμούς των συγκεκριμένων στελεχών που απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ, είτε μέσα από σωστό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας, να αποκαταστήσει όλα αυτά τα προβλήματα και να δώσει ακριβώς στην κρατική ραδιοτηλεόραση εκείνη την προοπτική που οφείλει να έχει

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 18 Μαρτίου 2019

You may also like