ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δηλώσεις Προέδρου Κ.Σ ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου για το ΓεΣΥ και για τις πολιτικές εξελίξεις

Αντιπροσωπεία του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ με επικεφαλής τον πρόεδρο του Μαρίνο Σιζόπουλο πραγματοποίησε το πρωί επίσκεψη στο Νοσοκομείο Λεμεσού και μοίρασε δώρα και ευχές με την ευκαιρία της εορτής των Χριστουγέννων.

Σε δηλώσεις του ο κύριος Σιζόπουλος ανέφερε:

«Πραγματοποιούμε την καθιερωμένη επίσκεψη του κόμματος στο  Νοσοκομείο Λεμεσού, για να ευχηθούμε στο Ιατρικό, στο Νοσηλευτικό και το επαγγελματικό προσωπικό καθώς επίσης και στους ασθενείς Χρόνια Πολλά και σύντομη ανάρρωση.

Η φετινή χρονιά σηματοδοτείται από σημαντικές εξελίξεις που έχουν σχέση με το ΓεΣΥ και κυρίως με την συνολική επιβάρυνση την οποία παρουσιάζουν τα Δημόσια Νοσηλευτήρια, με όλα αυτά τα τεράστια προβλήματα τα οποία έχουν να διαχειριστούν και που δυστυχώς αντί με την έναρξη του ΓεΣΥ  να έχουν μειωθεί, αυτά γίνονται ακόμη μεγαλύτερα. Η δική μας η παρουσία εδώ είναι μια ηθική στήριξη στο επαγγελματικό προσωπικό που εργάζεται μέσα σε αντίξοες συνθήκες για να προσφέρει στους συμπολίτες μας την καλύτερη εξυπηρέτηση στους συμπολίτες μας.

Ερωτηθείς σε σχέση με την εφαρμογή του ΓΕΣΥ και εάν βλέπει την κατάσταση να δυσχεραίνει σε σχέση με την τελευταία επίσκεψη του κ. Σιζόπουλου στο Νοσοκομείο Λεμεσού και γενικά στα Δημόσια Νοσηλευτήρια ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ απάντησε:

Αυτό είναι το μήνυμα που λαμβάνουμε και από τους ασθενείς αλλά και από το προσωπικό. Το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι ότι ενώ δεν έχουν επιλυθεί τα σημαντικά προβλήματα τα οποία υπήρχαν στα Νοσοκομεία, αντίθετα παρατηρείται υποστελέχωση, έλλειψη ιατρικού εξοπλισμού, ανεπάρκεια αναλωσίμων και αυξημένη προσέλευση ασθενών κυρίως στις Πρώτες Βοήθειες.

Η διαχείριση έχει γίνει πιο δύσκολη από ότι ήταν προηγουμένως.Ενώ ο βασικός στόχος της εφαρμογής του ΓεΣΥ ήταν αρχικά να προωθηθεί μια διαδικασία αποσυμφόρησης των νοσοκομείων, αναδιοργάνωσης και αναβάθμισης των νοσοκομείων έτσι ώστε να μπορέσουν να αποτελέσουν την ραχοκοκαλιά του συστήματος, σήμερα διαπιστώνουμε ότι δυστυχώς τα νοσοκομεία είναι ο ασθενής του συστήματος. Παλαιότερα είχαμε πει ότι ο Δημόσιος Τομέας της Υγείας βρίσκεται στον αναπνευστήρα, σήμερα πιθανόν να βρίσκεται σε ακόμη χειρότερη θέση. Το Υπουργείο και ο ΟΚΥΠΥ που έχουν την βασική ευθύνη, θα πρέπει το συντομότερο να ακούσουν τις εισηγήσεις, τις απόψεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και όσων έχουν συγκεκριμένη άποψη γύρω από τα ζητήματα των προβλημάτων του Δημόσιου Τομέα και να προχωρήσουν με γρήγορα και δραστικά μέτρα στην επίλυση αυτών των προβλημάτων.

 

Ερωτηθείς για τις πολιτικές εξελίξεις και την επικείμενη υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό EASTMED στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα και κατά πόσο η κυβέρνηση κινείται σωστά όσο αφορά την διασφάλιση  των συνεργασιών και συμμαχιών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου για την  αντιμετώπιση των Τουρκικών προκλήσεων ο κύριος Σιζόπουλος ανέφερε:

«Θεωρούμε ότι οι κινήσεις αυτές είναι προς την σωστή κατεύθυνση, παρά το γεγονός ότι εναπομένουν αρκετές αναβαθμισμένες κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν, για να μπορέσουν να επεκταθούν και να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα ενεργειών που θα πρέπει κάτω από την προκλητική συμπεριφορά και τις απειλές της Τουρκίας να διασφαλίσουμε και να προστατεύσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το θέμα της υπογραφής της συμφωνίας για την πραγματοποίηση του EASTMED αποτελεί μια κίνηση στρατηγικής αξίας και σημασίας.

Θα υπενθυμίσω ότι η ΕΔΕΚ ήταν το πρώτο και το μόνο κόμμα εδώ και πάρα πολλά χρόνια που υποστήριζε αυτή την εξέλιξη την ώρα που άλλα πολιτικά κόμματα και πολιτικά πρόσωπα υποστήριζαν ότι για οικονομικούς λόγους θα έπρεπε η μεταφορά του φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη να γίνει  με αγωγό μέσω της Τουρκίας. Στην ουσία μια τέτοια εξέλιξή θα αναβάθμιζε τον γεωστρατηγικό ρόλο της Τουρκίας, θα την καθιστούσε κλειδοκράτορα της ροής του φυσικού αερίου με εκβιασμούς και προς την Ευρωπαική Ένωση και προς τους υπόλοιπους, ενώ σήμερα με τον EASTMED γίνεται αναστροφή αυτών των δεδομένων. Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι δεν θα μείνουμε μόνο στην υπογραφή αλλά θα συνεχίσει με γρήγορους ρυθμούς η υλοποίηση αυτού του σημαντικού στρατηγικού έργου.»

You may also like