ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δηλώσεις Προέδρου Κ.Σ. ΕΔΕΚ και Υπουργού Μεταφορών στην Ημερίδα του Κ.Σ. ΕΔΕΚ με θέμα «Συγκοινωνίες- Κυκλοφοριακό»

Η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει να στηρίζει αποφασίστηκα όλες εκείνες τις προτάσεις οι οποίες θα διαμορφώνονται με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Ημερίδα του Κ.Σ. ΕΔΕΚ με θέμα ««Συγκοινωνίες- Κυκλοφοριακό» στο πλαίσιο της εκστρατείας «Δίπλα στον Πολίτη». Στην Ημερίδα έκανε σύντομο χαιρετισμό ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος και ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος ενώ συμμετείχαν με εισηγήσεις  ο Μιχάλης Ιερείδης, Θεματική Ενέργειας, Υποδομών και Μεταφορών Κ.Σ.ΕΔΕΚ, ο Χάρης Χριστοδούλου, Τμήμα Δημοσίων Έργων, ο Ξενάκης Ξενοφώντος, Κοινοτάρχης Ευρύχου, ο Χάρης Ευρυπίδου, Ανώτερος Υπαστυνόμος Διευθυντής Τμήματος Τροχαίας, Αρχηγείο Αστυνομίας και εκπρόσωπος της ΟΣΕΛ.

Μετά την Ημερίδα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, δήλωσε:

«Στο πλαίσιο της σειράς από ημερίδες που πραγματοποιεί το Σοσιαλιστικό Κόμμα ΕΔΕΚ για να συζητήσει διάφορα ζητήματα που αφορούν τους πολίτες συμβάλλει στην επικαιροποίηση προτάσεων οι οποίες θα βοηθήσουν την καθημερινότητα των πολιτών. Σήμερα είχαμε την χαρά να έχουμε μαζί μας τον νέο Υπουργό των Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων. Θα ήθελα με αυτήν την ευκαιρία να του ευχηθώ κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο το οποίο αναλαμβάνει. Δεδομένο ότι το Υπουργείο του, είναι ένα Υπουργείο το οποίο άπτεται σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας του Κύπριου πολίτη και έχει να επιτελέσει ένα σημαντικό έργο. Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για την παρουσία του και να τον διαβεβαιώσω ότι από την πλευρά της ΕΔΕΚ, θα συνεχίσουμε να είμαστε εποικοδομητικοί και θετικοί και να στηρίζουμε αποφασίστηκα όλες εκείνες τις προτάσεις οι οποίες θα διαμορφώνονται με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και κυρίως την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που σήμερα η κυπριακή κοινωνία αντιμετωπίζει».

Ακολούθως ο Υπουργός Μεταφορών δήλωσε:

«Η καθημερινότητα των πολιτών, είναι μια από τις πιο σημαντικές προτεραιότητες του Υπουργείου μας. Σήμερα στην ημερίδα ανάλυσα την εισήγηση για το θέμα του κυκλοφοριακού, το οποίο είναι ένα πρόβλημα που είναι διαχρονικό που δεν καταφέραμε να δώσουμε λύσεις μέχρι σήμερα οι οποίες θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολίτων. Το μήνυμα που θέλω να στείλω σε όλους είναι ότι στο Υπουργείο είμαστε ανοικτοί στις εισηγήσεις όλων, τις αναμένουμε και τις απαιτούμε, όλων των φορέων. Για τον λόγο ότι για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά, θα πρέπει να πάρουμε όλες τις ιδέες και να τις αναλύσουμε. Μία από τις πρώτες εισηγήσεις, ήταν να διερευνήσουμε το πώς να αξιοποιήσουμε το θέμα των Δημοσίων υπαλλήλων, πώς να χρησιμοποιούν τις δημόσιες μεταφορές, κάτι το οποίο έχουμε ξεκινήσει να το αναλύουμε. Μαζί με άλλα προβλήματα το θέμα του κυκλοφοριακού θα προσπαθήσουμε να το αντιμετωπίσουμε. Είμαστε θετικοί ότι θα δώσουμε λύσεις. Αναμένουμε τις προτάσεις, τις ιδέες και τις εισηγήσεις όλων των φορέων για να ξεκινήσουμε άμεσα να προωθούμε κάποιες λύσεις που έχουν στόχο πάντα την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν τα δρομολόγια θα προσαρμοστούν στις ανάγκες των Δημόσιων υπαλλήλων, ο Υπουργός απάντησε:

«Αυτή την στιγμή θα προχωρήσουμε να κάνουμε την μελέτη και όταν έχουμε τα νούμερα για να γνωρίζουμε ακριβώς το τί επηρεασμό θα έχει θα δούμε πώς θα μπορούμε να βρούμε κίνητρα για τους δημόσιους υπαλλήλους να χρησιμοποιούν τις δημόσιες μεταφορές. Οι αριθμοί είναι αρκετά ψηλοί των Δημόσιων Υπαλλήλων που εργάζονται στην Λευκωσία και ιδιαίτερα αυτοί που μένουν στην αστική Λευκωσία. Το μήνυμα είναι ότι η εισήγηση αυτή είναι υπό μελέτη, περιμένουμε τους αριθμούς και τα στατιστικά έτσι ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση».

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 6 Δεκεμβρίου 2019

You may also like