ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δηλώσεις Προέδρου Κ.Σ. ΕΔΕΚ για ΓεΣΥ

Στόχος μας ο δημόσιος τομέας να μπορέσει να καταστεί και να παραμείνει η ραχοκοκαλιά ενός σωστού ΓεΣΥ

Μετά από τη σημερινή συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Κ.Σ. ΕΔΕΚ με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο στο Νοσοκομείο Λάρνακας, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Νοσοκομείου, κ. Καροτσάκης, δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον φίλο Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο, για τη σημερινή επίσκεψη, αλλά γενικότερα την τοπική ομάδα της ΕΔΕΚ, που επισκέπτονται σε συχνή βάση τα νοσοκομεία και που συζητούμε και προσπαθούμε από κοινού να βρούμε πολλές λύσεις στα προβλήματα. Έχω ενημερώσει πλήρως τον Πρόεδρο τόσο για τα δυνατά στοιχεία που έχουν τα δημόσια νοσηλευτήρια αλλά και ταυτόχρονα και τα διάφορα προβλήματα που έχουμε. Έχουμε την διαβεβαίωση του ότι θα είναι δίπλα μας να μας στηρίξει νοουμένου ότι και εμείς θα είμαστε στην θέση να ανταποκριθούμε σε αυτά που μας στηρίζουν και θα τα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο για το καλώς νοούμενο δημόσιο συμφέρον τόσο για τα δημόσια νοσηλευτήρια αλλά περισσότερο για τους πολίτες μας. Ευχαριστώ».

Στη συνέχεια ο κ. Σιζόπουλος δήλωσε:

«Έχουμε τονίσει πάρα πολλές φορές ως ΕΔΕΚ ότι ο δημόσιος τομέας είναι η ραχοκοκαλιά για την σωστή εφαρμογή του ΓεΣΥ και κυρίως για την προσφορά αναβαθμισμένων ιατρικών υπηρεσιών στους πολίτες μας. Γι’ αυτό τον λόγο και η ανησυχία μας είναι ιδιαίτερα εύλογη από το γεγονός ότι ο δημόσιος τομέας παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα, κυρίως προβλήματα έλλειψης εξοπλισμού αλλά και υποστελέχωσης σε ιατρικό προσωπικό. Γι’ αυτό και η σημερινή μας επίσκεψη.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Καροτσάκη για την απευθείας ενημέρωση για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η περιφέρεια των νοσοκομείων Λάρνακας και Αμμοχώστου, θα επισκεφθούμε και την Αμμόχωστο τις προσεχείς ημέρες, για να μπορέσουμε έτσι να έχουμε μια πλήρη γνώση των προβλημάτων και να δούμε με ποιο τρόπο μπορούμε να στηρίξουμε τις προσπάθειες για τη βελτίωση, την επίλυση αυτών των προβλημάτων και της αναβάθμισης της προσφερόμενης περίθαλψης προς τους συμπατριώτες μας. Στόχος μας είναι ο δημόσιος τομέας να μπορέσει να καταστεί και να παραμείνει η ραχοκοκαλιά ενός σωστού ΓεΣΥ».

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 11 Νοεμβρίου 2019

You may also like