ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΔΕΚ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Σύγκλιση ΕΔΕΚ και Υπουργείου Εργασίας για προώθηση της πληρωμένης γονικής άδειας, της στέγασης των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και την συνταξιοδότηση των θαλασσαιμικών

Δείτε τις δηλώσεις εδώ:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου, με την Υπουργό Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, στο γραφείο της Υπουργού για την προώθηση της πληρωμένης γονικής άδειας, την επίλυση των στεγαστικών προβλημάτων και τη συνταξιοδότηση των θαλασσαιμικών.

Κατά τη συνάντηση υπήρξε σύγκλιση και ως προς την καθιέρωση του εθνικού κατώτατου μισθού ενώ τέθηκε και το θέμα της εξέτασης από την πολιτεία της δυνατότητας να λειτουργήσουν σε μεγάλες επιχειρήσεις  βρεφονηπιακοί σταθμοί. Τα πιο πάνω υπενθυμίζεται ότι αποτελούν πάγιες θέσεις της ΕΔΕΚ.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ δήλωσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Υπουργό γι’ αυτήν την πολύ εποικοδομητική συνάντηση που είχαμε και τις απόψεις τις οποίες ανταλλάξαμε πάνω σε σημαντικά κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία μας. Θα πρέπει να τονίσω ότι έχουμε σύγκλιση σε τρία πάρα πολύ σημαντικά ζητήματα.

Το πρώτο είναι το θέμα της γονικής άδειας, μίαν πρόταση νόμου την οποία από την πλευρά της ΕΔΕΚ καταθέσαμε εδώ και πάρα πολύ καιρό στη Βουλή μετά και την τελευταία απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης φαίνεται ότι βρισκόμαστε σε ένα σημείο πλησίον της τελικής ρύθμισης του ζητήματος κι’ αυτό θα είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Το δεύτερο είναι σε μία κοινή συνεργασία και με το Υπ. Εσωτερικών που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τις παρεμβάσεις μας να προωθήσουμε συγκεκριμένα στεγαστικά προγράμματα με βασικό στόχο  την προσφορά κυρίως σε νεαρά ζευγάρια ή σε ζευγάρια που έρχονται από τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού στέγης είτε σε αγορά σε χαμηλή τιμή είτε για ενοικίαση με χαμηλό ενοίκιο για να  μπορέσουμε ακριβώς να δώσουμε μια λύση στο μεγάλο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πάρα πολλές οικογένειες.

Και το τρίτο είναι το θέμα της απόδοσης σύνταξης στους θαλασσαιμικούς πιο νωρίς. Μία κατηγορία συμπολιτών μας οι οποίοι αντιμετωπίζουν το δικό τους πρόβλημα υγείας και δεν θα πρέπει στο πλαίσιο μιας κοινωνικής ευαισθησίας  να συνταξιοδοτούνται στο όριο συνταξιοδότησης όλων των υπολοίπων. Φαίνεται ότι και αυτό βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ρύθμισης του και μπορώ να θεωρήσω ότι είναι τρεις πάρα πολύ σημαντικές εξελίξεις οι οποίες θα βοηθήσουν ακριβώς σημαντικές ομάδες  των συμπολιτών μας».

Ακολούθως η Υπουργός Εργασίας δήλωσε:

«Και εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ και τους συνεργάτες του για αυτή την συζήτηση όλων των θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία. Πράγματι υπάρχει σύγκλιση σε κάποια θέματα τα οποία πραγματικά πρέπει να προχωρήσουμε και είναι μέσα στις σκέψεις της κυβέρνησης όπως είναι το στεγαστικό, η σύνταξη για τους θαλασσαιμικούς και άλλα επιμέρους θέματα. Πιστεύω ότι με τη συνεργασία όλων μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζει ευρύτερα η κοινωνία».

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 22 Απριλίου 2019

You may also like