ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διακήρυξη Κ.Σ. ΕΔΕΚ για Ημέρα Αγνοουμένων

Η εδώ και τέσσερις και πλέον δεκαετίες συγκάλυψη των εν ψυχρώ δολοφονιών και φρικιαστικών εγκλημάτων της Τουρκίας απέναντι στους αιχμαλώτους και αμάχους αγνοούμενούς μας, έρχονται να προστεθούν στη λίστα ποινικού μητρώου που έχει διεθνώς η Τουρκία.

Οι επιβεβαιωμένες πληροφορίες για σκόπιμη καταστροφή στοιχείων που αφορούν τους αγνοούμενους μέσα από συνεχόμενες μετακινήσεις ή καταστροφές οστών αγνοουμένων ή και μέσα από ανάπτυξη των περιοχών που υπήρχαν ομαδικοί τάφοι αγνοουμένων με την κατασκευή δρόμων, στρατοπέδων κ.ά. με χαρακτηριστικό παράδειγμα την μετακίνηση οστών Ασσιωτών αγνοουμένων, επιβάλλουν την κλιμάκωση των ενεργειών της κυβέρνησης και του αρμόδιου Επιτρόπου Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα ώστε να επιβληθούν κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας.

Με αφορμή τη Μέρα Αγνοουμένων η ΕΔΕΚ καταδικάζει για ακόμα μια φορά τα εγκλήματα της Τουρκίας απέναντι στους αμάχους και αιχμαλώτους πολέμου του 1974 και την παρελκυστική στάση που τηρεί στην ανεύρεση και ταυτοποίηση των αγνοουμένων. Δίνουμε την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε τις ενέργειές μας ώστε να πειστεί η κυβέρνηση πως πρέπει να προχωρήσει σε διεθνή καταγγελία της Τουρκίας με στόχο τον τερματισμό του παρατεταμένου εγκλήματος των αγνοουμένων και της καταπάτησης των δικαιωμάτων των νομίμων πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 29 Οκτωβρίου 2019

You may also like