ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Κ.Σ. ΕΔΕΚ ΓΙΑ 45 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΒΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΠΗΘΟΥ

Το Κ.Σ.ΕΔΕΚ καταδικάζει την επί 45 χρόνια παράνομη κατάληψη και κατοχή του Καραβά και της Λαπήθου. Ο τουρκικός στρατός αδιαφορώντας για τη συμφωνηθείσα εκεχειρία και τις αποφάσεις του Ο.Η.Ε., με την ανοχή αν όχι και με την ενθάρρυνση κάποιων από τις Μεγάλες Δυνάμεις, προέβη στη βάρβαρη κατάληψη των δύο κωμοπόλεων οδηγώντας χιλιάδες ελληνοκύπριους στην προσφυγιά.

Η Τουρκία, 45 χρόνια μετά, συνεχίζει να έχει αδιάλλακτη στάση στην επίλυση του προβλήματος. Τα κατοχικά στρατεύματα παραμένουν στα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι παραβιάσεις στην κυπριακής ΑΟΖ και οι προκλητικές δηλώσεις αξιωματούχων της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος έγιναν καθημερινό φαινόμενο. Οι πρόσφυγες, οι αγνοούμενοι, οι εγκλωβισμένοι, οι λεηλατημένες εκκλησίες μας, η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, ο εποικισμός, η καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ο σφετερισμός των Ε/Κ περιουσιών, μας θυμίζουν καθημερινά τα αποτελέσματα του δίδυμου αυτού εγκλήματος.

Η ΕΔΕΚ ανήμερα της κατάληψης του Καραβά και της Λαπήθου διαβεβαιώνει πως θα συνεχίσει τον αδιάκοπο και ακούραστο αγώνα της έως την τελική δικαίωση του λαού μας για αληθινή λευτεριά. Θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας κόντρα σε εκείνες τις φωνές που επιθυμούν τη διάλυσή της και τη μετατροπή της σε τουρκικό προτεκτοράτο. Θα συνεχίσει να αγωνίζεται για μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση που θα αποκαθιστά και θα διασφαλίζει τα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα του συνόλου των Κυπρίων.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 5 Αυγούστου 2019

 

You may also like