ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δεν θα ανεχθούμε τη σπίλωση του ονόματος του ιστορικού μας ηγέτη που ανάλωσε τη ζωή του για λευτεριά και δημοκρατία

Επιχειρείται για ακόμα μια φορά για ευνόητους λόγους από γνωστούς κύκλους να σπιλωθεί το όνομα του ιστορικού ηγέτη και ιδρυτή της ΕΔΕΚ, ενός ανθρώπου που ανάλωσε τη ζωή του στην υπηρεσία όχι μόνο του κυπριακού λαού αλλά και των λαών του τρίτου κόσμου για λευτεριά και δημοκρατία, επαναφέροντας και πάλι ότι τάχατες ο Βάσος Λυσσαρίδης τυγχάνει υψηλών, αδικαιολόγητων ή και προκλητικών συντάξεων από το δημόσιο.

Παρά το γεγονός ότι και στο παρελθόν δώσαμε στη δημοσιότητα συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία του Βάσου Λυσσαρίδη, για ακόμα μια φορά είμαστε υποχρεωμένοι να το πράξουμε προς αποκατάσταση της αλήθειας αλλά και για αποστόμωση των κύκλων που με κακοήθεια και μη έχοντας άλλο τρόπο να πλήξουν την ΕΔΕΚ και τον ιστορικό της ηγέτη καταφεύγουν σε τέτοιου είδους πρακτικές.

Σύμφωνα λοιπόν με την επικαιροποιημένη κατάσταση αποδοχών του Βάσου Λυσσαρίδη από το Γενικό Λογιστήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας ημερομηνίας Δεκεμβρίου 2019, οι καθαρές  μηνιαίες του απολαβές είναι 4402ευρώ από τις οποίες αποκόπτεται ποσό 450ευρώ το μήνα για το ενοίκιο της κατοικίας που διαμένει ως θέσμιος ενοικιαστής. Ως εκ τούτου το καθαρό μηνιαίο εισόδημά του είναι 3950ευρώ.

Αυτά τα στοιχεία καταρρίπτουν τις συκοφαντίες που κάποιοι επιχειρούν για να διασύρουν και να υποσκάψουν την αξιοπιστία και την εντιμότητα του Βάσου Λυσσαρίδη.

Τέλος, τους καλούμε εάν έχουν οποιαδήποτε στοιχεία για τις συκοφαντίες να τα δημοσιοποιήσουν.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 13 Δεκεμβρίου 2019

You may also like