ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δεν έχει σημασία εάν θα παράγεται ή όχι με τα απαραίτητα κριτήρια το χαλούμι στα κατεχόμενα, έδαφος το οποίο δεν ελέγχει η ΚΔ λόγω παράνομης εισβολής και κατοχής

Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το χαλούμι προκαλούν την έντονη ανησυχία μας. Τα θέματα για το χαλούμι δεν εστιάζουν μόνο στην εμπορική και οικονομική του διάσταση ούτε πρέπει να αναλώνονται μόνο στις ενέργειες που σχετίζονται με το να μην χαθεί το εμπορικό σήμα (ενέργειες που σε κάθε περίπτωση πρέπει να παραμείνουν εντατικές και να έχουν θετική κατάληξη). Οι πληροφορίες για το περιεχόμενο προσχέδιου Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που απεκάλυψε το κανάλι Σίγμα αλλά και τα όσα αναφέρει σήμερα στο πρωτοσέλιδό του ο «Φιλελεύθερος» αναδεικνύουν πως η πολιτική διάσταση του φακέλου για το χαλούμι είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη προστατευτικών μέτρων ώστε να τερματιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο όλες εκείνες οι ενέργειες που μέσω του χαλουμιού οδηγούν σε έμμεση αναγνώριση του κατοχικού καθεστώτος και υπονομεύουν το Πρωτόκολλο 10 της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ. Θυμίζουμε το αυτονόητο: δεν έχει σημασία εάν θα παράγεται ή όχι με τα απαραίτητα κριτήρια το χαλούμι στα κατεχόμενα. Τα κατεχόμενα αποτελούν έδαφος που δεν ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία λόγω της παράνομης τουρκικής εισβολής και κατοχής.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 9 Νοεμβρίου 2019

You may also like

ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΗΜΑΙΑ