ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χαιρετίζουμε τις ενέργειες για ποιοτικότερη αναβάθμιση της Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης

Χαιρετίζουμε την προσπάθεια που καταβάλλεται από τον Διευθυντή Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Κατάρτισης του Υπουργείου Παιδείας, που έχει ως πρωταρχικό μέλημα την αύξηση του ποσοστού των μαθητών που εισέρχονται στις Τεχνικές Σχολές στο 35% αλλά και την ποιοτικότερη αναβάθμιση της Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Προς αυτή την κατεύθυνση στοχεύουν και οι πάγιες θέσεις του Κ.Σ.ΕΔΕΚ για την αναβάθμιση της Τεχνικής Εκπαίδευσης οι οποίες, ανάμεσα σε άλλα, περιλαμβάνουν:

  • Δημιουργία επαγγελματικών σχολών με πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων (όχι απολυτήριο Μέσης Εκπαίδευσης)
  • Αναβάθμιση των Εσπερινών Σχολείων και των Τεχνικών Σχολών που είναι παραγκωνισμένα με προτάσεις και προγράμματα προς όφελος των μαθητών και των εκπαιδευτικών
  • Σύνδεση του επαγγέλματος που διδάσκεται στις Τεχνικές Σχολές με την αγορά εργασίας
  • Εισαγωγή πρότυπων προγραμμάτων εξειδίκευσης με κύριο στόχο τη διασφάλιση εξεύρεσης εργασίας όλων των αποφοίτων των Τεχνικών Σχολών.

Τέλος, καλούμε την πολιτεία να στελεχώσει την τεχνική εκπαίδευση με εποπτικό εκπαιδευτικό προσωπικό στη βάση των αυξημένων ποσοστών και των νέων προγραμμάτων που ήδη λειτουργούν. Θυμίζουμε πως η σημερινή στελέχωση είναι μόνο στο 10% και αφορά μόνο τα πρωινά προγράμματα.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 16 Απριλίου 2019

You may also like