ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αντιπροσωπία της ΕΔΕΚ επισκέφθηκε τις περιοχές που πλημμύρισαν

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΔΕΚ ΛΕΜΕΣΟΥ

Αντιπροσωπία της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Επιτροπής Λεύκιο Δοράτη επισκέφτηκε κατόπιν οδηγιών του Προέδρου του Κινήματος Μαρίνου Σιζόπουλου τις περιοχές της πόλης που πλήγηκαν από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ακούστηκαν παράπονα από πληγέντες πολίτες ότι δεν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για αποφυγή των πλημμυρών και των ζημιών που προκλήθηκαν. Επίσης αναφέρθηκε από πληγέντες ότι “κάθε χρόνο και χειρότερα” όσον αφορά στις ζημιές που προκαλούνται από τις βροχές και ότι δεν υπάρχει καμία ευαισθησία από μέρους του Δήμου Λεμεσού για αποφυγή αυτών των δυσάρεστων καταστάσεων.

Άλλοι πολίτες εξέφρασαν παράπονα ότι δεν ανταποκρίνονται οι αρμόδιοι και δεν λαμβάνουν ως πληγέντες αποζημιώσεις στο ύψος των ζημιών τους και κάθε χρόνο καλούνται οι ίδιοι να πληρώσουν τις ζημιές που τους προκαλούν οι πλημμύρες.

Το πρόβλημα επιδεινώνεται από την θλιβερή εικόνα των ακαθαρσιών της πόλης που με τις πρώτες βροχές συσσωρεύονται σκουπίδια στις σχάρες των όμβριων υδάτων με αποτέλεσμα τα νερά των βροχών να μην μπορούν να βρουν διέξοδο και να καταλήγουν σε σπίτια, καταστήματα, γραφεία και άλλα υποστατικά των πολιτών.

Δυστυχώς, παρόλα τα προβλήματα που παρατηρούνται, ο Δήμος περιορίζεται σε κενολόγες εξαγγελίες για έργα και επιρρίπτει την ευθύνη στην οικονομική κρίση. Αυτή η επικίνδυνη προσέγγιση αφήνει σε απραξία όλα όσα θα πρέπει να γίνουν για να αποφεύγονται οι ανεπιθύμητες καταστροφές στις περιουσίες των πολιτών.

Γραφείο Τύπου Ε.Ε. ΕΔΕΚ Λεμεσού,

Λεμεσός, 9 Νοεμβρίου 2019

You may also like