ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αναμένουμε από την ΕΕ συγκεκριμένα μέτρα για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η Τουρκική προκλητικότητα

Οι προκλητικές ενέργειες και η καταδικαστέα συμπεριφορά της Τουρκίας ήταν εν πολλοίς αναμενόμενες. Από την πλευρά της ΕΔΕΚ έγκαιρα τις είχαμε διαπιστώσει (από το 2017) σημειώνοντας πως αυτές έχουν ως σταθερό στόχο την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, την αναστολή του ενεργειακού της προγράμματος και τη δημιουργία γκρίζων ζωνών ώστε να ενισχύσουν την παρουσία της Τουρκίας στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου και να της επιτρέψουν να ασκήσει κυριαρχικό ρόλο.

Μάλιστα ως ΕΔΕΚ είχαμε ήδη από το 2017 καταθέσει στο Εθνικό Συμβούλιο συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς θα μπορούσε η Κύπρος σε συνεργασία με την Ελλάδα να αντιμετωπίσουν στο μέτρο του δυνατού τις συγκεκριμένες προκλήσεις.

Πέραν από τα πιο πάνω οφείλουμε να χαιρετίσουμε τις χθεσινές δηλώσεις της κ.  Μογκερίνι καθώς αυτές κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση. Αναμένουμε πως οι δηλώσεις αυτές δεν θα περιοριστούν σε φραστικές διακηρύξεις αλλά σύντομα θα ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα αφού μόνο έτσι θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η Τουρκική προκλητικότητα.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 9 Ιουλίου 2019

 

You may also like