ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

 

Με αφορμή τις αντιδράσεις των πολιτών αναφορικά με τη ψήφιση του ΕΤΕ ως ΕΔΕΚ έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:

1. Η ΕΔΕΚ σταθερά υποστήριξε τη δημιουργία Εθνικού Ταμείου Επενδύσεων (από τα έσοδα των Υδρογοναθράκων)

2. Το συγκεκριμένο Ταμείο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί τόσο από τις μελλοντικές γενιές όσο και για τη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης προς όφελος των πολιτών και κυρίως αυτών που πλήγηκαν από την οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων ( π.χ για στεγαστική πολιτική, μείωση των φορολογιών και προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας των νέων).

3. Η τροπολογία που κατέθεσε ο ΔΗΣΥ με την υποστήριξη της πλειοψηφίας του κοινοβουλίου ουσιαστικά αποτρέπει την αξιοποίησή του για τους παραπάνω σκοπούς παραπέμπτοντας σε βάθος χρόνου γι’ αυτό και όταν η πρόταση της ΕΔΕΚ για απόσυρση της εν λογω τροπολογίας απορρίφθηκε και η οποία τροπολογία στη συνέχεια υπερψηφίστηκε, για την ΕΔΕΚ δεν έμενε καμιά άλλη επιλογή από του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Από την πλευρά της ΕΔΕΚ δίνουμε την υπόσχεση ότι κατά τη συζήτηση για την έγκριση των κανονισμών για την λειτουργία του ΕΤΕ (τον προσεχή Σεπτέμβριο) θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για βελτίωση της νομοθεσίας προς όφελος και των σημερινών και των μελλοντικών γενιών του συνόλου των νόμιμων κατοίκων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 2 Μαρτίου 2019