ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αν ο Ακιντζί πιστεύει αυτά που λέει να αναιρέσει τις αδιάλλακτες θέσεις που κατάθεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Τα ερωτήματα του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά την χθεσινή του ομιλία στην 39η αντικατοχική πορεία Μόρφου για το εάν και κατά πόσο όντως η αποδοχή τέτοιων ρυθμίσεων (παραμονή εγγυήσεων και τουρκικών στρατευμάτων, θετική ψήφος Τουρκοκυπρίων, εξίσωση Ελλήνων και Τούρκων πολιτών κ.ά.) θα οδηγήσουν σε δημοκρατική, λειτουργική και βιώσιμη λύση, κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση.

Την ίδια στιγμή θα πρέπει να απαντηθεί και το ερώτημα πώς μια τέτοια στάση συνάδει με την αποδοχή του πλαισίου του Γενικού Γραμματέα, όταν μάλιστα αυτό έχει αναδειχθεί σε κυρίαρχό στοιχείο της επανάληψης των διαπραγματεύσεων.

Παράλληλα, η χθεσινή «αντιπαράθεση» Ερντογάν – Ακιντζί επιβεβαιώνει το αυτονόητο: ότι τον αποκλειστικό λόγο στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού έχει η Άγκυρα και ο ίδιος ο κ. Ερντογάν με τις σκληρές και αδιάλλακτες θέσεις του.

Έτσι λοιπόν, αν ο κ. Ακιντζί πιστεύει αυτό που λέει, ήρθε η ώρα να αναιρέσει τις αδιάλλακτες θέσεις που κατάθεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να προσέλθει με θέσεις που συνάδουν με μια λύση βιώσιμη και λειτουργική για όλον το λαό, Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 14 Οκτωβρίου 2019

You may also like