ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Άμεση διερεύνηση και απόδοση ευθυνών που υπάρχουν, ενίσχυση των υπηρεσιών κοινωνικής ευημερίας και υιοθέτηση του θεσμού του κοινωνικού λειτουργού της γειτονιάς

Χαιρετίζουμε την άμεση και γρήγορη ολοκλήρωση και κατάθεση του πορίσματος για τον τραγικό θάνατο του 15χρονου Στυλιανού.

Αναμένουμε ότι οι αρμόδιες αρχές θα προχωρήσουν το ίδιο άμεσα στη διερεύνηση των ποινικών και πειθαρχικών παραπτωμάτων που καταγράφονται και εκεί και όπου επιβεβαιωθεί ότι υπάρχουν ευθύνες αυτές να αποδοθούν.

Την ίδια στιγμή οφείλουμε να τονίσουμε πως εδώ και χρόνια έχουμε καταθέσει πρόταση για υιοθέτηση του θεσμού του κοινωνικού λειτουργού της γειτονιάς και ενίσχυσης των υπηρεσιών κοινωνικής ευημερίας ώστε να υπάρχει αποκέντρωση των δραστηριοτήτων της εν λόγω υπηρεσίας και άμεση ανταπόκριση εκεί και όπου χρειάζεται η παρέμβασή της.

Η ενίσχυση της εν λόγω υπηρεσίας γίνεται ακόμα πιο επιβεβλημένη εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των τεράστιων κοινωνικοοικονομικών της επιπτώσεων που ακόμα ταλανίζουν την κυπριακή κοινωνία.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 28 Νοεμβρίου 2019

You may also like