ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σειρά γεγονότων επιβεβαιώνουν πως η πρόθεση του Ν. Αναστασιάδη είναι η νομιμοποίηση της διχοτόμησης της πατρίδας μας και η εκχώρηση στην Τουρκία επικυριαρχικού ρόλου

ΑΟΖ - ΚΥΠΡΟΣ

Όσο και αν προσπαθήσει ο Νίκος Αναστασιάδης, το πολιτικό ολίσθημα που έκανε στις 2 Ιανουαρίου περί Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης του ψευδοκράτους έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά γεγονότων και δηλώσεων που επιβεβαιώνουν ότι αυτή είναι η θέση και η άποψή του.

Εξάλλου είναι ο Νίκος Αναστασιάδης που στο παρελθόν υποστήριξε με πάθος ένα διχοτομικό σχέδιο όπως το ΑΝΑΝ.

Είναι ο Νίκος Αναστασιάδης που εξέφρασε κατ’ επανάληψη την άποψη για αυξημένες εξουσίες δύο «συνιστώντων κρατιδίων» και χαλαρής ομοσπονδίας.

Είναι ο Νίκος Αναστασιάδης που αποδέχθηκε (κακώς) το Κοινό Ανακοινωθέν με τον Έρογλου με βάση το οποίο η κυριαρχία προέρχεται εξίσου από Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους και όχι από το σύνολο του κυπριακού λαού.

Είναι ο Νίκος Αναστασιάδης που αποδέχθηκε πρόνοιες λύσης που στηρίζονται στον γεωγραφικό διαχωρισμό στη βάση εθνοτικών κριτηρίων και με εγγυημένες πλειοψηφίες πληθυσμού και ιδιοκτησίας γης.

Υπάρχει λοιπόν μια σειρά από δεδομένα που επιβεβαιώνουν ότι η πρόθεση του Νίκου Αναστασιάδη δεν είναι η όποια μορφή λύσης να αφορά ένα λαό και ένα κράτος αλλά δύο κράτη και δύο λαούς. Αυτό συνεπάγεται νομιμοποίηση της διχοτόμησης της πατρίδας μας και εκχώρηση στην Τουρκία επικυριαρχικού ρόλου.

Λευκωσία, 4 Ιανουαρίου 2018

You may also like