ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καλούμε σε αυτοκριτική όσους μοιράζονταν κοινά οράματα με τον κ. Ακιντζί

Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ακκιντζί

Ο κατοχικός ηγέτης, Μ. Ακιντζί, τον οποίον οι ηγεσίες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ και οι υποψήφιοι που υποστηρίζουν, Ν. Αναστασιάδης και Σ. Μαλάς, χαρακτήριζαν ως πεφωτισμένο και διαλλακτικό ηγέτη και ως πολιτικό πρόσωπο με το οποίο μοιράζονταν κοινά οράματα, αναφέρθηκε δημόσια στον Ραούφ Ντενκτάς και τον αποκάλεσε «λυτρωτή του Τουρκοκυπριακού λαού».

Για ακόμα μια φορά οι δημόσιες αναφορές του κατοχικού ηγέτη επιβεβαιώνουν ότι:

  • Είναι εντεταλμένος τοποτηρητής της Τουρκίας στην Κύπρο ο οποίος υιοθετεί πλήρως τις διαχρονικές θέσεις και τους χειρισμούς της.
  • Διά μέσου του η Τουρκία προωθεί την εγκαθίδρυση στην Κύπρο ενός συνομοσπονδιακού πολιτειακού μορφώματος με πλήρη επικυριαρχία της Τουρκίας σε ολόκληρη την κυπριακή επικράτεια. Εάν δεν το πετύχει αυτό να δημιουργήσει τις συνθήκες και προϋποθέσεις για την προώθηση του εναλλακτικού σχεδίου της Τουρκίας για τη νόμιμη ανακήρυξη τουρκικού κράτους στην Κύπρο.

Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι η στάση του κ. Ακιντζί υποβοηθείται με την τακτική και τις υποχωρήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, των συνεργατών του, των ηγεσιών ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ και του Σ. Μαλά, οι οποίοι όχι μόνο στηρίζουν μία ηττοπαθή πολιτική συνεχών υποχωρήσεων αλλά ταυτόχρονα επιθυμούν να συνεχίσουν αυτή την πολιτική, εάν και εφόσον εκλεγούν.

Πάντως είναι γεγονός πως μέχρι στιγμής όλοι αυτοί που στην ελληνοκυπριακή πλευρά δήλωναν με κάθε ευκαιρία πως μοιράζονταν τα ίδια οράματα με τον κ. Ακιντζί, εξωραΐζοντας πολιτικά τον εκπρόσωπο της κατοχής, το τελευταίο χρονικό διάστημα ούτε αυτοκριτική κάνουν ούτε καταδικάζουν αυτήν τους τη στάση. Αντίθετα, περί άλλων τυρβάζουν.

 

Λευκωσία, 15 Ιανουαρίου 2018

You may also like