ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι πολίτες που θέλουν ένα αληθινό κράτος πρόνοιας με κοινωνική ευαισθησία σε μακροχρόνια βάση, να ψηφίσουν από την πρώτη Κυριακή τον Νικόλα Παπαδόπουλο

Για ακόμα μια φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έρχεται δεύτερος αντιγράφοντας κατ’ επανάληψη τις προτάσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου και των κομμάτων που τον υποστηρίζουν.

Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά τη Σύνταξη Χηρείας θυμίζουμε πως πρώτη η ΕΔΕΚ, πιστή στην κοινωνική της πολιτική, κατέθεσε ήδη το 2012 πρόταση Νόμου (Ο Περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τροποποιητικός Νόμος) η οποία έπειτα υιοθετήθηκε από όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΕΔΕΚ που ακολούθησαν.

Σε ότι αφορά το σχέδιο παροχής επιδόματος στους εθνοφρουρούς, εφέδρους αλλά και αιχμαλώτους πολέμου του 1974, η πρόταση αυτή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά δημόσια σε σειρά τηλεοπτικών εκπομπών από τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ και Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, Μ. Σιζόπουλο. Συζήτηση για το εν λόγω θέμα έγινε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας τον Οκτώβριο του 2017 κατά την οποία ο Υπουργός Οικονομικών δήλωνε άγνοια.

Είναι προφανές πως αυτές οι κινήσεις είναι μέρος των προεκλογικών σκοπιμοτήτων της κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη και αποδεικνύουν την για τόσα χρόνια αδιαφορία της. Είναι μια κυβέρνηση που θυμάται ότι θα έπρεπε να έχει κοινωνικό πρόσωπο μόνο πριν από τις εκλογές στην προσπάθειά της να παραπλανήσει τους πολίτες.

Είμαστε σίγουροι πως σε περίπτωση εκλογής του Νίκου Αναστασιάδη, όπως ξέχασε τις δεσμεύεις που έδωσε το 2013 θα ξεχάσει και αυτές που δίνει το 2018.

Καλούμε τους πολίτες που θέλουν πράγματι την αλλαγή και επιθυμούν ένα αληθινό κράτος πρόνοιας με κοινωνική ευαισθησία σε μακροχρόνια βάση, να ψηφίσουν από την πρώτη Κυριακή τον Νικόλα Παπαδόπουλο.

 

Λευκωσία, 25 Ιανουαρίου 2018

You may also like