ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΕΔΕΚ διοργανώνει εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά του ανοίγματος του οδοφράγματος Δερύνειας και ενημερώνει τους πολίτες για τους κινδύνους που ελλοχεύουν

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ

Την Πέμπτη 19 Ιουλίου στις 07.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Κατεχόμενης Αμμοχώστου (πλησίον του οδοφράγματος Δερύνειας) η ΕΔΕΚ διοργανώνει εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά του ανοίγματος του Οδοφράγματος της Δερύνειας με κύριο ομιλητή τον Πρόεδρο του κόμματος, κ. Μαρίνο Σιζόπουλο, και απευθύνει ανοικτή πρόσκληση προς τους πολίτες.

Η εν λόγω εκδήλωση είναι το αποκορύφωμα μιας σειράς ενεργειών που ξεκίνησαν πριν από ένα περίπου χρόνου με έκδοση σχετικών ανακοινώσεων, ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής με φυλλάδια, κατ’ ιδίαν συζητήσεις του Μαρίνου Σιζόπουλου με τις αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Εξωτερικών, όπου αναλύονταν οι κίνδυνοι από το άνοιγμα του οδοφράγματος της Δερύνειας. Στόχος των πιο πάνω δράσεων είναι να γίνουν δεύτερες σκέψεις από πλευράς κυβέρνησης και να μην προχωρήσει στο άνοιγμα του οδοφράγματος.

Για την ΕΔΕΚ η διάνοιξη του οδοφράγματος Δερύνειας θα έχει σοβαρές οικονομικές και πολιτικές επιπτώσεις τόσο στην Κυπριακή Δημοκρατία όσο και στους κατοίκους της περιοχής της Ελεύθερης Αμμοχώστου και αυτό επειδή:

  1. Σήμερα επισκέπτονται ημερησίως την κατεχόμενη περιοχή Αμμοχώστου περίπου 10.000 τουρίστες που διαμένουν στην περιοχή της Ελεύθερης Αμμοχώστου. Αυτό έχει ως συνέπεια την απώλεια περίπου μισού εκατομμυρίων ευρώ τη μέρα. Η διάνοιξη του οδοφράγματος σίγουρα θα διπλασιάσει αυτούς τους αριθμούς.
  2. Λόγω του χαμηλού κόστους και της απουσίας φορολογίας στα κατεχόμενα θα ενισχυθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός σε βάρος των επαγγελματιών των ελεύθερων περιοχών.
  3. Η αύξηση του τουριστικού ρεύματος θα διευκολύνει τη σταδιακή ανάπτυξη της παραλίας της κατεχόμενης πόλης της Αμμοχώστου. Μια τέτοια εξέλιξη ουσιαστικά θα είναι η ταφόπλακα σε ενδεχόμενη επιστροφή της κλειστής περιοχής στους νόμιμους κατοίκους της.

Η ΕΔΕΚ έχει εγκαίρως ξεκαθαρίσει τη θέση της για το άνοιγμα του οδοφράγματος της Δερύνειας και την ίδια στιγμή έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς μπορούν να περιοριστούν τα φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού που ήδη παρατηρούνται.

Περισσότερα για την εκδήλωση εδώ:

Λευκωσία, 17 Ιουλίου 2018

Περισσότερα για την εκδήλωση εδώ: https://bit.ly/2zDSi9Q

You may also like