ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΕΔΕΚ δεν θα καταστεί συνένοχος στην λανθασμένη πορεία που με πρόσχημα δήθεν την γρήγορη εφαρμογή του ΓεΣΥ θα οδηγήσει τον δημόσιο τομέα της υγείας σε κατάρρευση και ιδιωτικοποίηση

Κάποιοι πολύ όψιμα θυμήθηκαν την υγεία των πολιτών και την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ). Όμως στα χρόνια που κυβερνούσαν ή και συγκυβερνούσαν, είχαν θέσει το ΓεΣΥ στο χρονοντούλαπο και δεν έκαναν καμία ενέργεια προς την κατεύθυνση της υλοποίησής. Την ίδια στιγμή, σοβαρά σκάνδαλα του τομέα της υγείας παρασιωπήθηκαν, παρά τις έρευνες που έγιναν.

Η ΕΔΕΚ έχει την πολιτική πατρότητα τόσο της εφαρμογής του ΓεΣΥ όσο και της σωστής αυτονόμησης των νοσοκομείων σε διοικητικό, επιστημονικό και οικονομικό επίπεδο. Η διαφορά της από άλλες πολιτικές δυνάμεις έγκειται στο ότι αγωνίζεται η εφαρμογή του ΓεΣΥ να γίνει με τρόπο συντεταγμένο  και αποδοτικό προς όφελος του λαού και κυρίως προς όφελος εκείνων των ομάδων του πληθυσμού που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξασφαλίσουν υψηλού επιπέδου ιατρική περίθαλψη με άλλους τρόπους.

Πολύ φοβόμαστε ότι αυτό το όψιμο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν κάποιοι είναι για να αποσείσουν τις τεράστιες ευθύνες που έχουν για την καθυστέρηση της εφαρμογής του ΓεΣΥ. Ανησυχούμε πως με αυτή την στάση θα οδηγήσουν το ΓεΣΥ να έχει την ίδια μοίρα με τις Κυπριακές Αερογραμμές, την Eurocypria, την Λαϊκή Τράπεζα και τον Συνεργατισμό. Η ΕΔΕΚ δεν θα καταστεί συνένοχος σε αυτήν την λανθασμένη πορεία που με πρόσχημα δήθεν την γρήγορη εφαρμογή του ΓεΣΥ θα οδηγήσει τον δημόσιο τομέα της υγείας σε κατάρρευση και ιδιωτικοποίηση με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η όλη στάση και συμπεριφορά κάποιων «μυρίζει» πάρε-δώσε παρασκηνίου.

 

Λευκωσία, 31 Μαρτίου 2018

You may also like