ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Αρχή Λιμένων είναι πολύ σημαντικός και ζωτικός τομέας της κυπριακής οικονομίας ο οποίος θα πρέπει να στηριχθεί και να αναβαθμιστεί

Συνάντηση Προέδρου ΕΔΕΚ με αρχή λιμένων

Κατά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της ΕΔΕΚ, Μ. Σιζόπουλου, με τον Πρόεδρο της Αρχής Λιμένων, κ. Πέτρο Κρασσά, και αντιπροσωπεία του Οργανισμού, ο κ. Κρασσάς δήλωσε:

«Ενόψει της συζήτησης που θα γίνει στη Βουλή των Αντιπροσώπων σε μερικές μέρες για τον προϋπολογισμό του 2018 είχαμε ζητήσει συνάντηση και ενημερώσαμε την ΕΔΕΚ για την κατάσταση των λιμανιών σήμερα στην Κύπρο και για τον προϋπολογισμό που θα συζητηθεί. Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ που μας έχει δεχθεί και να δηλώσω ότι είμαστε έτοιμοι  ανά πάσα στιγμή να κάνουμε οποιαδήποτε ενημέρωση χρειαστεί για οποιοδήποτε θέμα που αφορά την Αρχή Λιμένων».

Ακολούθως ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μ. Σιζόπουλος, δήλωσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την αντιπροσωπεία της Αρχής Λιμένων Κύπρου για αυτή την εποικοδομητική και άκρως ενδιαφέρουσα ενημέρωση που είχαμε γύρω από τον προγραμματισμό της Αρχής αναφορικά με τις εμπορικές της δραστηριότητες και κυρίως την αξιοποίηση της Κύπρου ως μίας γεωστρατηγικής θέσης στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου με κύριο στόχο να αυξηθεί η εμπορική δραστηριότητα των λιμανιών μας και κυρίως τα έσοδα  για την Κυπριακή Δημοκρατία.

Από την πλευρά της ΕΔΕΚ έχουμε διαβεβαιώσει την Αρχή Λιμένων Κύπρου ότι θα  στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια με κάθε δυνατό τρόπο, εντός και εκτός κοινοβουλίου γιατί θεωρούμε ότι είναι πάρα πολύ σημαντική. Αλλά την ίδια στιγμή έχουμε ξεκαθαρίσει ότι από την πλευρά της ΕΔΕΚ  δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συναινέσουμε σε οποιαδήποτε προσπάθεια καταβληθεί είτε για ιδιωτικοποίηση κρατικής περιουσίας είτε ενδεχομένως για δημιουργία  οποιωνδήποτε προβλημάτων στην εμπορική ανάπτυξη και δραστηριότητα της  Αρχής Λιμένων.

Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικός και ζωτικός τομέας της κυπριακής οικονομίας ο οποίος θα πρέπει να στηριχθεί αποφασιστικά,  να αναβαθμιστεί και κυρίως τα αυξημένα έσοδα που θα προκύψουν να αποτελέσουν ένα πρόσθετο  στοιχεία για την επίλυση άλλων ενδεχομένως προβλημάτων της πατρίδας μας, οικονομικών και κοινωνικών, αλλά κυρίως για να μπορέσουν να αναχρηματοδοτήσουν  πρόσθετα αναπτυξιακά έργα που έχουμε άμεση ανάγκη.

Γι’ αυτό ήθελα να  σας διαβεβαιώσω ότι από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα έχετε κάθε στήριξη, κάθε υποστήριξη και παράκλησή μας είναι οποιαδήποτε στιγμή εσείς κρίνεται σκόπιμο ότι υπάρχουν λόγοι  για κατ’ ιδίαν ενημέρωση εμείς είμαστε πάντα στη διάθεσή σας».

 

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 9 Φεβρουαρίου 2018

 

You may also like