ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Για Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρίες και στήριξη στην Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών

International-Day-Of-People-With-Disability

Η απρόσκοπτη και ασφαλής διακίνηση και άσκηση δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες είναι επιβεβλημένη γι’ αυτό και οι ενέργειες και πρωτοβουλίες μας πρέπει να συμβάλλουν  σε αυτό.

Ως εκ τούτου και με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρίες, η ΕΔΕΚ, διοργάνωσε σήμερα συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση στο πλαίσιο της οποίες συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Ειδική Εκπαίδευση.

Επίσης, στις 5 Δεκεμβρίου διοργανώνει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Απρόσκοπτη και Ασφαλής Διακίνηση και άσκηση δικαιωμάτων των Ατόμων με αναπηρίες».

Η εκδήλωση θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου στις 10.00Π.Μ. – 01.00 μ.μ και στοχεύει στην ανάδειξη των προβλημάτων και, κυρίως, εκείνων των προτάσεων που ως ΕΔΕΚ θα προωθήσουμε ώστε να προχωρήσει άμεσα η επίλυση ή και άμβλυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρίες. Η συζήτηση εντάσσεται στο πλαίσιο των Δράσεων Κοινωνικής Συνοχή που αναλαμβάνει η ΕΔΕΚ στο διάστημα 3-11 Δεκεμβρίου2018.

Τέλος, δηλώνουμε πως η ΕΔΕΚ, στο πλαίσιο των πιο Δράσεων που αναλαμβάνει, θα στηρίξει τον αγώνα, τα αιτήματα και την αυριανή κινητοποίηση της Παγκύπριας Οργάνωσης Τυφλών.

 

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 3 Δεκεμβρίου 2018

 

You may also like