ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Για επέτειο δολοφονίας Κόκου Φωτίου

ΦΩΤΙΟΥ

Σήμερα αποτίουμε φόρο τιμής στον αγωνιστή της Δημοκρατίας, τον πρωτομάρτυρα της δημοκρατικής αντίστασης, Κόκο Φωτίου, που δολοφονήθηκε το βράδυ της 5ης Απριλίου 1973 από την ΕΟΚΑ Β΄.

Η επέτειος της δολοφονίας του συναγωνιστή Κόκου Φωτίου μας θυμίζει πως όταν κάποιοι υπονόμευαν το μόνο θεμέλιο επιβίωσης του Κυπριακού Ελληνισμού, την κρατική μας υπόσταση, ο Β. Λυσσαρίδης και η ΕΔΕΚ μετατράπηκαν σε άγρυπνους φρουρούς προάσπισης της αξιοπρέπειας και της εθνικής επιβίωσης του λαού μας. Όλοι αυτοί που είτε εξίσωναν την τρομοκρατία με το νόμιμο καθήκον υπεράσπισης της δημοκρατικής και συνταγματικής νομιμότητας, είτε παρέμειναν επιτήδειοι ουδέτεροι, θα πρέπει να αισθάνονται ενοχή μπροστά στο μεγαλείο του θυσιαστηρίου του Κόκου Φωτίου και των άλλων μαρτύρων της δημοκρατικής αντίστασης.

Η απότιση φόρου τιμής στο ένδοξο μέλος της ΕΔΕΚ, Κόκο Φωτίου, χαλυβδώνει την πίστη και ενδυναμώνει την πεποίθησή μας πως ως σοσιαλιστές έχουμε χρέος να παραμείνουμε και σήμερα πρωτοπόροι και πρωταγωνιστές στην αντιμετώπιση των νέων κινδύνων που ελλοχεύουν και σε όσους οργανωμένα δρουν ενάντια στα συμφέροντα της πατρίδας μας.

Χρέος όλων μας η συνέχιση του αγώνα τους μέχρι να έρθει η αληθινή απελευθέρωση, η δίκαιη και δημοκρατική λύση.

Αιωνία θα είναι η μνήμη του πρωτομάρτυρα της δημοκρατίας, Κόκου Φωτίου.

 

Λευκωσία, 5 Απριλίου 2018

You may also like