ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Eπιβάλλεται ο τερματισμός της χρηματοδότησης των κατεχομένων από τα ευρωπαϊκά ταμεία και η ανάκληση των ταξιδιωτικών εγγράφων των εκπροσώπων του κατοχικού καθεστώτος Το προκλητικό παραλήρημα των εκπροσώπων του κατοχικού καθεστώτος συνεχίζεται αμείωτο.

ΟΖΕΡΣΑΙ TURKISH FLAG

Αυτό ακριβώς επιβάλλει ότι από την πλευρά της Κυπριακής Κυβέρνησης πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα τα οποία να επιφέρουν πολιτικό και οικονομικό κόστος στο κατοχικό καθεστώς.

Εκτιμούμε ότι αυτός είναι ο μόνος τρόμος για να συνετιστούν, ενδεχομένως, οι εκπρόσωποι του κατοχικού καθεστώτος.

Ως εκ τούτου, επαναλαμβάνουμε πως είναι ανάγκη, άμεσα, να προχωρήσουν οι απαραίτητες ενέργειες για τον τερματισμό της χρηματοδότησης των κατεχομένων από τα ευρωπαϊκά ταμεία. Την ίδια στιγμή επιβάλλεται να προχωρήσουμε σε άμεση ανάκληση των ταξιδιωτικών εγγράφων από τους εκπροσώπους του κατοχικού καθεστώτος.

Δεν είναι δυνατόν αυτοί οι οποίοι πολεμούν την Κυπριακή Δημοκρατία, δεν την αναγνωρίζουν και λειτουργούν αποσχιστικά να αξιοποιούν τα ταξιδιωτικά έγγραφα της Κυπριακής Δημοκρατίας για να απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα του Ευρωπαίου πολίτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δικαιώματα τα οποία αυτοί στερούν από τους Ελληνοκυπρίους μέσω της κατοχής.

Είναι αυταπόδεικτο πως χρήζει άμεσης ανάγκης η διαμόρφωση μίας πανεθνικής πολιτικής αντιμετώπισης των τουρκικών προκλήσεων και του τουρκικού επεκτατισμού.

Λευκωσία, 28 Φεβρουαρίου 2018

 

You may also like