ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιβάλλεται να εξεταστεί το ενδεχόμενο τροποποίησης της νομοθεσίας ώστε τεκμήρια τα οποία καταστρέφονται «τυχαίως» ή επί σκοπώ να δύνανται να αντικατασταθούν μέσω φωτογραφιών ή άλλων εναλλακτικών αποτυπώσεων

edek green

 

Με αφορμή τα όσα βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση ναρκωτικών η οποία «χάθηκε» λόγω της πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει τον περασμένο Φεβρουάριο στο Δικαστήριο Λευκωσίας, επαναλαμβάνουμε για ακόμα μια φορά την ανάγκη να γίνει μία ενδελεχής έρευνα για το συγκεκριμένο συμβάν.

Χρειάζεται να εξεταστεί κατά πόσον ήταν ένα τυχαίο γεγονός ή εάν ήταν σκόπιμη η καταστροφή τεκμηρίων. Την ίδια στιγμή θα πρέπει να εξεταστεί για ποιο λόγο δεν είχαν ληφθεί σοβαρά μέτρα προστασίας και σε ποιο βαθμό λαμβάνονται σήμερα μέτρα στο χώρο του Δικαστηρίου Λευκωσίας, από τη στιγμή που φυλάσσονται εκεί σημαντικά τεκμήρια.

Την ίδια στιγμή θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο τροποποίησης της νομοθεσίας ώστε τεκμήρια τα οποία καταστρέφονται «τυχαίως» η επί σκοπώ να δύνανται να αντικατασταθούν μέσω φωτογραφιών ή άλλων εναλλακτικών αποτυπώσεων.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 2 Αυγούστου 2018