ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήλωση Προέδρου ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου

Ελπίζουμε ότι τα παραπάνω γεγονότα θα οδηγήσουν κάποιες πολιτικές ηγεσίες και τους υποψηφίους τους σε αναθεώρηση της τακτικής-τους προτού είναι αργά για την Κύπρο και το λαό μας

Τόσο η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία όσο και οι βιαιοπραγίες σε βάρος του δημοσιογράφου Σενέρ Λεβέντ που διατάχθηκαν από τον νέο-σουλτάνο της Άγκυρας Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαιώνουν για ακόμα μια φορά την αναξιοπιστία του Τουρκικού κράτους και τη φασιστική αντίληψη που το διαπνέει.

Αυτά είναι πρόσθετα στοιχεία που επιβεβαιώνουν τη λανθασμένη τακτική που ακολουθήσαμε τα τελευταία 10 χρόνια, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι με υποχωρήσεις και επικίνδυνες παραχωρήσεις θα καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία και θα επιτευχθεί λύση δημοκρατική και βιώσιμη.

Υποστηρικτές αυτής της τακτικής είναι και οι κ.κ. Αναστασιάδης και Μαλάς, οι οποίοι επιπρόσθετα αποδέχονται την παραμονή τουρκικών στρατευμάτων και μετά τη λύση.

Αυτών των στρατευμάτων που σήμερα εισβάλλουν στη Συρία.

Η σημερινή Τουρκία δεν είναι κράτος το οποίο μπορείς να το εμπιστευθείς. Δεν είναι κράτος το οποίο μπορεί να σεβαστεί την εθνική κυριαρχία γειτονικών χωρών, αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα πολιτών συμπεριλαμβανομένου και των δικών της πολιτών.

Ελπίζουμε ότι τα παραπάνω γεγονότα θα οδηγήσουν κάποιες πολιτικές ηγεσίες και τους υποψηφίους τους σε αναθεώρηση της τακτικής-τους προτού είναι αργά για την Κύπρο και το λαό μας.

Τέλος εκφράζουμε τη συμπάθεια- μας και τη συμπαράσταση μας τόσο στο Σ. Λεβέντ όσο και προς τους Τ/Κύπριους που αγωνίζονται ενάντια στον εποικισμό και την κατοχή για δημοκρατική λύση με κατοχύρωση των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων ανεξάρτητα εθνοτικής ή θρησκευτικής προέλευσης.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 22 Ιανουαρίου 2018

You may also like