ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΔΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ «ΟΧΙ» ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ

14 χρόνια μετά την καθαρή ετυμηγορία του κυπριακού λαού

Συμπληρώνονται σήμερα 14 χρόνια από την καθαρή ετυμηγορία του κυπριακού λαού για την απόρριψη του διχοτομικού και ρατσιστικού σχεδίου Ανάν.

Παρόλο που η Ιστορία δικαίωσε το λαό για την επιλογή του, πολιτικοί κύκλοι εντός και εκτός του νησιού, μη σεβόμενοι την ετυμηγορία του, επιχειρούν σε μια επικείμενη λύση να επαναφέρουν ρατσιστικές και διχοτομικές πρόνοιες οι οποίες:

  • διαχωρίζουν το λαό στη βάση εθνοτικών κριτηρίων,
  • καταργούν την αρχή «ένας άνθρωπος μία ψήφος»,
  • οδηγούν σε πλήρη έλεγχο από την Τουρκία του λεγόμενου Τουρκοκυπριακού συνιστώντων τμήματος και δια μέσου αυτού τον πλήρη έλεγχο, πολιτικό και θεσμικό, της λειτουργίας του Κυπριακού Κράτους.

Η μόνη δυνατή, βιώσιμη και λειτουργική λύση στο κυπριακό είναι η δημοκρατική λύση με πλήρη κατοχύρωση των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών, του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου και η δημιουργία προϋποθέσεων ώστε η Κύπρος να είναι ένα φυσιολογικό, ευρωπαϊκό κράτος και όχι κράτος προτεκτοράτο της Τουρκίας.

Με την ευκαιρία της σημερινής επετείου, η ΕΔΕΚ επαναφέρει την πρότασή της για κοινό και ενιαίο δημοψήφισμα όλων των νόμιμων κατοίκων της Κύπρου σε περίπτωση που ο λαός κληθεί να αποφασίσει.

Λεμεσός, 24 Απριλίου 2018

 

You may also like