ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χαιρετίζουμε τις προτάσεις Νικόλα Παπαδόπουλου ενάντια στην διαπλοκή και τη διαφθορά

Νικόλας Παπαδόπουλος

Η ΕΔΕΚ χαιρετίζει τις προτάσεις που εξήγγειλε σήμερα ο Νικόλας Παπαδόπουλος ενάντια στην διαπλοκή και τη διαφθορά.

Οι προτάσεις αυτές είναι άμεση και απόλυτη ανάγκη να εφαρμοστούν καθώς φράσσουν το δρόμο στη διαπλοκή και τη διαφθορά και οδηγούν στην αποκατάσταση της λειτουργίας των θεσμών, τον σεβασμό των ανεξάρτητων Αρχών, τον έλεγχο των κυβερνητικών διορισμών, την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο Κράτος.

Οι εν λόγω προτάσεις βρίσκονται προς την ορθή κατεύθυνση και μας βρίσκουν πλήρως σύμφωνους αφού, ανάμεσα σε άλλα, περιλαμβάνουν:

  1. Ορισμός Ερευνητικής Επιτροπής για πλήρη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών για την καταστροφή της Κυπριακής οικονομίας.
  2. Δημιουργία Ανεξάρτητης Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας για τον έλεγχο (αυτεπάγγελτα ή μετά από καταγγελία) της τήρησης του κώδικα δεοντολογίας σε όλους τους πολιτικούς διορισμούς.
  3. Διορισμός ανεξάρτητων μη εκτελεστικών συμβούλων στα Διοικητικά Συμβούλια των ημι-κρατικών Οργανισμών, για έλεγχο της νομιμότητας κατά τη λειτουργία τους.
  4. Έλεγχος της περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών προσώπων από ανεξάρτητους ελεγκτές, προκειμένου να διαπιστωθεί η συμφωνία με τα εισοδήματα τους.
  5. Ενίσχυση του Δικαστικού σώματος και εισαγωγή της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης για την ταχεία εκδίκαση των δικαστικών υποθέσεων.

Λευκωσία, 18 Ιανουαρίου 2018

You may also like